Головна » Події » ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ СВІТ НА ЗЕМЛІ..., У ДУШАХ..., У ДОЛЯХ...
16:47
ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ СВІТ НА ЗЕМЛІ..., У ДУШАХ..., У ДОЛЯХ...
фото ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ СВІТ НА ЗЕМЛІ..., У ДУШАХ..., У ДОЛЯХ...

«... спинися і схили свою голову! Перед тобою зона національної трагедії. Тут загинуло Українське Полісся. Пошануй святу пам'ять і страждання цього народу».
          Ліна Костенко

26 квітня 1986 року... Ця дата надовго залишиться в пам’яті людства. Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою віхою відліку в історії атомної енергетики, показала, наскільки небезпечна позбавлена контролю сила атома і як неймовірно важко приборкати її.
Масштаби цієї події набули характеру велетенської екологічної катастрофи, що зачепила життя десятків мільйонів людей в Україні та в сусідніх країнах, а збитки від неї не піддаються обліку, бо неможливо оцінити шкоду, завдану здоров'ю людей, втрати від радіоактивного забруднення довкілля, орних земель, джерел водопостачання, рідних домівок.
Катастрофа і зараз впливає на життя мільйонів людей. Та її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва учасників ліквідації наслідків аварії - наших співвітчизників. Ризикуючи своїм життям та здоров'ям, вони виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.
Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам'яті, що не даватимуть забути про Чорнобильську трагедію.
21 квітня у читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася тематична бесіда з переглядом літератури «Чорнобильський світ на Землі…, у душах…, у долях…».
В рамках заходу в читальній залі  влаштована книжкова панорама «Чорнобильський світ на Землі…, у душах…, у долях…», яка знайомить   з хронікою тих подій. На виставці представлена література, яка розкриває соціологічні, політичні, морально-етичні аспекти трагедії. Зокрема, привернуть увагу читачів такі видання, як книга колективу авторів «Біль і тривоги Чорнобиля», книга свідчень «Чорнобиль: дні випробувань», фотокнига М. Загреби «Пропусти Чорнобиль крізь серце», фотоальбом «Ймення зорі Чорнобиль» та інші.
Виставка презентує й  цікаві художні твори українських митців слова, присвячені Чорнобилю. Серед них - повість-хроніка «Мужність і біль Чорнобиля», документальна повість Юрія Щербака «Чорнобиль», Івана Драча «Чорнобильська мадонна», Бориса Олійника «Сім» та інші. Усі ці ліричні творіння зіткані із правди, скорботи і мужності людей, що увібрали в своє серце біль Чорнобильського лихоліття.
Тож запрошуємо Вас до пізнавального та вдумливого перегляду книжкової виставки.


 

Всі зображення до публікації ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ СВІТ НА ЗЕМЛІ..., У ДУШАХ..., У ДОЛЯХ...
Категорія: Події | Переглядів: 837 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/8