Головна » Події » ВІДКРИТТЯ ТУРИСТИЧНО-ІНФОРМАЦІЙНОГО РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ В БІБЛІОТЕЦІ-ФІЛІЇ с.ЯБЛУНЬКА
14:31
ВІДКРИТТЯ ТУРИСТИЧНО-ІНФОРМАЦІЙНОГО РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ В БІБЛІОТЕЦІ-ФІЛІЇ с.ЯБЛУНЬКА
фото ВІДКРИТТЯ ТУРИСТИЧНО-ІНФОРМАЦІЙНОГО РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ В БІБЛІОТЕЦІ-ФІЛІЇ с.ЯБЛУНЬКА

6 травня  в бібліотеці-філії  с. Яблунька відбулася  надзвичайна подія-  відкрився  туристично-інформаційний ресурсний центр. Відкриття вищезазначеного центру відбулось завдяки перемозі проекту «Туристично-інформаційний ресурсний центр - механізм сталого розвитку села» в четвертому обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. 
Вартість облаштування сучасного ресурсного центру, який дозволить всім довідатися про рекреаційні можливості цього мальовничого гірського села, його господарський і культурний потенціал, - 80 тисяч гривень.
У ході реалізації проекту силами громади зроблено капітальний ремонт у біб-ліотеці, закуплено принтер, екран, проектор, меблі та чотири комп'ютери. Дуже суттєво, що відтепер у закладі в холодну пору буде тепло, адже у приміщенні встановлено сучасне опалення.
Розділити радість яблуньчан прибуло чимало гостей. Серед них - голова райдержадміністрацм Ярослав Паранюк, його заступник Василь Лецин, начальник відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації Галина Канюк, заступник керівника апарату, начальник відділу з питань організаційної та інформаційно-аналітичної роботи апарату райдержад-міністрації Тарас Рашкевич, який допомагав сільській раді «писати» проект для участі в обласному конкурсі.
Після зустрічі гостей і урочистого перерізання стрічки відбулася невелика урочистість. Голова райдержадміністрації Ярослав Паранюк у своєму виступі перед першими користувачами центру сказав: «Відтепер про ваше село дізнаються не лише у нас, а й далеко за його для межами. Тож це направду свято для вашої громади. Переконаний, що створення таких інформаційних центрів на базі сільських бібліотек дасть поштовх для розвитку сільських територій, а також дозволить молоді отримувати необхідну інформацію для всебічного розвитку».
Перед присутніми виступили також Галина Канюк, Тарас Рашкевич, сільський голова Яблуньки Тетяна Сульжик. Завідувачка сільської книгозбірні Оксана Василишин висловила слова вдячності усім, хто долучився до доброї справи, а це, крім громади, місцева, районна та обласні ради, та зауважила , що зараз дуже важливо володіти інформацією та вчитися презентувати себе, тобто село, гостинність його мешканців.
Учасників заходу віршованимі рядками про світ Інтернету привітали учні Яблуньської ЗОШ I-III ст., для яких інформаційно-ресурсний центр, поза всяким сумнівом, стане не тільки місцем змістовного, а й корисного дозвілля.

 

Всі зображення до публікації ВІДКРИТТЯ ТУРИСТИЧНО-ІНФОРМАЦІЙНОГО РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ В БІБЛІОТЕЦІ-ФІЛІЇ с.ЯБЛУНЬКА
Категорія: Події | Переглядів: 1036 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1