Головна » Події » ОРІЄНТУЄМО НА ПРОФЕСІЇ
16:49
ОРІЄНТУЄМО НА ПРОФЕСІЇ
фото ОРІЄНТУЄМО НА ПРОФЕСІЇ

Вибір професії — це не просто вдало або невдало прийняте в юності рішення, а часто успішна або розбита доля, активне, творче, радісне життя або пасивне, байдуже існування, нарешті, це одна з найважливіших умов людського щастя, усвідомлення своєї необхідності людям. Ким стати? Це питання задавав, задає і буде ставити буквально кожен учень школи без винятку.
8 червня в читальному залі центральної  районної бібліотеки  відбувся профорієнтаційний марафон «Орієнтуємо на професію», зорганізований Центром зайнятості. Аудиторію заходу склали учні 10—11-х класів ЗОШ I-III ст. №1,№2.
Молодій людині, яка стоїть перед вибором професії, необхідно зорієнтуватися у великому їх розмаїтті, зрозуміти значення різних професій, вимоги, які пред’являються до людини, яка бажає здобути той чи інший фах, а також зуміти реально оцінити свої можливості, здібності, інтереси.
- Використайте при виборі професії формулу "Хочу - Можу -Треба".
"Хочу" - це те, що Вас приваблює у професії;
"Можу" - це Ваші здібності, можливості, стан здоров'я, потрібні для обраної професії;
"Треба" - попит на обрану професію на ринку праці, - зазначила у своєму виступі Тетяна Демчук, спеціаліст з профорієнтації Центру зайнятості.
У ході заходу юнаків та дівчат ознайомили зі спектром послуг, які служба зайнятості надає різним категоріям громадян, акцентуючи їхню увагу на аспектах організації профнавчання, специфіці проходження тестів щодо визначення професійних схильностей, барометрі професій, паспортах навчальних закладів.
Змістовою частиною групової професійної консультації стало практичне застосування тестових методик, які допомогли б школярам визначити власну професійну направленість.
Також школярі  в майбутньому зможуть пройти тестування і в інтернет-центрі бібліотеки. Присутні мали змогу більш  детальніше ознайомитись з теками про професії, банерами, переглянути фільм про професії.

 

 

Всі зображення до публікації ОРІЄНТУЄМО НА ПРОФЕСІЇ
Категорія: Події | Переглядів: 790 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2