Головна » Події » ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР
21:49
ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР
фото ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР

17 червня на базі Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбувся обласний семінар для завідувачів відділів обслуговування користувачів центральних районних бібліотек на тему: «Публічні бібліотеки: форми якісного читання». В семінарі взяла участь провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки Марія Сем’янів.
Розпочався семінар дружніми привітаннями та екскурсією по районній книгозбірні. Рожнятівці показали сучасну оновлену бібліотеку з усіма її структурними підрозділами, акцентувавши увагу на зонуванні у бібліотеці, тематично-жанровій розстановці книжкового фонду, рекламі сучасних бібліотечних послуг та співпраці з громадами Рожнятівщини. Особливою родзинкою екскурсії було знайомство  з  RETRO бібліотекою, створеній в окремій кімнаті центральної районної бібліотеки.
Марія Рибчак,  директор Рожнятівської ЦБС, Заслужений працівник культури України за допомогою мультимедійної презентації «Інноваційна діяльність бібліотек Рожнятівщини: працюємо на благо громади»  ознайомила  з діяльністю бібліотек району, новітніми формами роботи та можливостями сучасної книгозбірні по задоволенню потреб користувача.
Змістовні консультації надали:
Оксана Качорак, завідувачка відділу абонементу  ОУНБ ім. І. Франка («Обслуговування користувачів: сучасні тенденції»);
Наталія Джус, завідувачка відділу загального читального залу ОУНБ ім. І. Франка («Просвітницька діяльність як засіб формування інтересу читачів до книги і читання» )
Галина Пристай, завідувачка відділу літератури з мистецтва ОУНБ ім. І.Франка  («Інформаційні потреби користувачів: імпровізуємо та впроваджуємо»).
Своїм досвідом та новаціями з питань співпраці бібліотек та користувачів, традиційного обслуговування та нових можливостей бібліотечних установ, відродження інтересу до читання ділились бібліотечні фахівці Івано-Франківщини.
 Приємне враження справило і   знайомство з Рожнятівською центральною бібліотекою для дітей, де  мали нагоду побачити креативні ідеї в оформленні книжкових виставок, зони відпочинку та релаксації, бібліотечного Інтернет-центру.
На завершення зустрічі  всі учасники семінару активно обговорювали почуте і побачене, ділились своїми враженнями, побажаннями та мріями на майбутнє. А щоб яскраві моменти фахової навчальної зустрічі ще довго нагадували про себе, бібліотекарі Рожнятова виготовили для всіх пам’ятні буклети з побажаннями та світлинами з семінару.
Залишились приємні враження від побаченого, почутого, від спілкування та бажання запровадити в себе найцікавіший досвід роботи.

 

 

 

Всі зображення до публікації ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР
Категорія: Події | Переглядів: 746 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3