Головна » Події » ПАМ'ЯТАЄШ, ЗЕМЛЕ, СОРОК ПЕРШИЙ?..
09:44
ПАМ'ЯТАЄШ, ЗЕМЛЕ, СОРОК ПЕРШИЙ?..
фото ПАМ'ЯТАЄШ, ЗЕМЛЕ, СОРОК ПЕРШИЙ?..

Війна…
Жах, біль і горе матерів.
Хоча вона жіночий має рід,
Однак принесла море болю і ридань.

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Ми повинні завжди пам’ятати той ранок, який приніс у кожний дім страждання і біль у серці, адже саме 22 червня 1941 року почалась війна не на життя, а на смерть.
Фашистська Німеччина завдала несподіваний удар дивовижної сили по нашій країні. Війна, як великий чорний птах, змітала своїми крилами міста та села, руйнувала фабрики та заводи. Діти втрачали батьків, а батьки – дітей. Війна – це чотири роки напруги фізичних та духовних сил народу, мужньої боротьби та стійкості.
У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни українці згадують усіх тих, хто поліг на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях і таборах НКВС, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника. Найжорстокіша та найкривавіша війна в історії людства, що забрала десятки мільйонів життів, тривала 1418 днів. Щодня гинуло майже 14100 осіб, кожну годину – 588, кожну хвилину – 10. Загалом за роки Другої світової війни Україна втратили 8 мільйонів своїх громадян (5,5 мільйона цивільних і 2,5 мільйона військових).
Тому всі, хто став для нас прикладом беззавітної любові до Вітчизни і свого народу, незламної волі і героїзму, живуть у вдячній пам'яті народів. Це пам'ять про подвиги, здійснені на полях боїв з агресором, пам'ять про тих, хто вершив історію, прийняв смерть заради Перемоги, заради Батьківщини, заради майбутнього. Повага й шана до них передаються з покоління в покоління.
В рамках відзначення Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні, у читальному залі центральної районної бібліотеки влаштовано  книжково-ілюстративну виставку-пам`ять «Пам’ятаєш земле, сорок перший?..."
Тож запрошуємо усіх до перегляду виставки, тим самим віддаючи шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Згадуючи жертв Другої світової війни, пам’ятаймо і шануймо сьогоднішніх Героїв, які борються за вільну, унітарну, незалежну українську державу.

Категорія: Події | Переглядів: 761 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3