Головна » Події » ПРАВОВИЙ ОБЕРІГ ДЕРЖАВИ
18:27
ПРАВОВИЙ ОБЕРІГ ДЕРЖАВИ
фото ПРАВОВИЙ ОБЕРІГ ДЕРЖАВИ

Найвищий закон утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності і власної держави. Прийняття Конституції України є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку України.
Історики запишуть для прийдешніх поколінь, що в ніч з 27 на 28 червня 1996 року була прийнята і затверджена Конституція України.
Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.
Прийняття Конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
25 червня в залі засідань районної державної адміністрації відбулися урочистості «Живи та міцній, наша юна Державо» з нагоди Дня Конституції України.
Учасників свята та присутніх привітали з Днем Конституції України голова районної державної адміністрації Ярослав Паранюк та голова районної ради Михайло Головчук. Депутат обласної ради Манолій Піцуряк та депутат районної ради Ксенія Данилюк поклали квіти до пам’ятника Шевченка.
Доповнили урочистості виступи аматорів сцени. У виконанні чоловічого складу народного аматорського хору «Карпатські джерела» районного Палацу культури, гурту «Воля», вокального ансамблю Дзвиняцької ЗОШ, вокального дуету   із с.Луквиця,  Ксенії Данилюк, юних талантів Маріі Черевко та  Діани Проць звучали  патріотичні  пісні про батьківщину, про рідний край, про все, що дороге і миле серцю кожного громадянина.
Почесними гостями  були  учасники визвольних змагань ОУН-УПА.
В рамках заходу влаштовано книжкову виставку «Конституція України – правовий оберіг держави», де  представлено матеріали, які відображають важливі історичні моменти конституційного процесу в Україні від маловідомих сторінок Конституції Пилипа Орлика до Конституції незалежної України; книги з історії правової культури українського суспільства, державної символіки та конституційного права; матеріали з основ демократії та питань конституційної реформи.

Категорія: Події | Переглядів: 820 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4