Головна » Події » АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ - СЛУГА БОЖИЙ І СИН ЛЮБОВІ
19:29
АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ - СЛУГА БОЖИЙ І СИН ЛЮБОВІ
фото АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ - СЛУГА БОЖИЙ І СИН ЛЮБОВІ

"Вірність Христові - це всі християнські обов'язки. Вірність Христові - це християнський світогляд, це ціла релігія, зв'язок людей з небом, це дочасне щастя і вічне спасіння. Бути вірним Христові - це високо носити прапор віри й обов'язків щодо Бога. Бути вірним Христові - це любити Бога і ближніх задля Бога, бо вони Божі діти. Бути вірним Христові - це давати Богові перше місце в усьому. Бути вірним Христові - це високо цінити християнську молитву та до неї щодня, в кожній важливій потребі, вдаватися. Бути вірним Христові - це пам'ятати про потреби ближніх і по змозі давати милостиню».
                                 (Слово Митрополита Андрея до української молоді)
19 липня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся вечір спілкування «Андрей Шептицький – Слуга Божий і Син Любові», присвячений світлій пам’яті Великого Митрополита, зорганізований молодіжною християнською  спільнотою ім. Г. Хомишина УГКЦ Івана Богослова.
Захід розпочався з благословення духовного слова пароха УГКЦ Івана Богослова о.Івана Мачкодери.
«Митрополит Андрей Шептицький залишив такі цінності по собі, що їх прийдешні покоління будуть із вдячністю згадувати від роду до роду», - зазначила у вступному слові Марія Сем’янів, провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки. 
Члени молодіжної спільноти розповідали про життя Великого Митрополита Андрея Шептицького, його історію служіння Богові.
Про дитинство та юність Романа Марії Олександра розповіли Діана Волощук та Ліля Павликівська. З політичною діяльністю Митрополита ознайомила присутніх Тетяна Присяжнюк; з фінансовою діяльністю – Олег Дем’янюк. Наступні теми висвітлили: «Андрей Шептицький та українська молодь» - Тетяна Шликова; «Праведник світу» - Оксана Шликова; «Екуменічні погляди(об’єднання церков) Андрея Шептицького» – Віра Кочкодан; «Андрей Шептицький  і мистецтво початку ХХ століття» - сестра Соломія Крушинська Монастиря Згромадження Сестер Мироносиць.
Під час заходу присутні зачитували слова  Андрея Шептицького і висловлювали свої думки, а Богданна Стасів, вчитель-філолог, сказала, що був час, коли замовчувалась  правда про життя і діяльність  Андрея Шептицького і  дякує Богу, що ми дочекалися,  і тепер всі можуть дізнатися всю правду про нього.
Звучали духовні пісні у виконанні молодіжного хору імені Івана Галавая Богородчанської УГКЦ Івана Богослова. Вірш «Апостол єдності» прочитала Тетяна Присяжнюк, а молитву Андрея Шептицького за український народ – Наталя Сікора.
На  мультимедійній дошці демонструвалися слайди із життя  Митрополита Андрея, а також присутні мали змогу ознайомитися з  ювілейною книжковою виставкою «З любов’ю до Господа і до людей».

 

Всі зображення до публікації АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ - СЛУГА БОЖИЙ І СИН ЛЮБОВІ
Категорія: Події | Переглядів: 978 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/8