Головна » Події » ЛЮБІМО УКРАЇНУ!
15:24
ЛЮБІМО УКРАЇНУ!
фото ЛЮБІМО УКРАЇНУ!

23 серпня у районному Палаці культури відбувся культурно-мистецький захід "Боже, великий, єдиний, нам Україну храни" з нагоди 24-ої річниці Незалежності нашої держави.
Прологом до урочистостей стали звуки церковних дзвонів та приєднання присутніх до загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими у боротьбі за незалежність України - героями Небесної Сотні, військовослужбовцями, бійцями Національної гвардії, прикордонниками, добровольцями. До святкової зали пластуни урочисто внесли наше національне знамено, а хор "Карпатські джерела" піснею "Благословенна будь, родино" заторкнув найтонші струни сердець українців. Зала натхненно виконала Державний гімн, духовний -"Боже великий, єдиний, нам Україну храни", а в знак шани та вдячності від учасників зібрання лягли вінки до пам'ятника Тараса Шевченка, символічної могили Борцям за волю України та меморіальної дошки Олекси Гірника.
У привітаннях голова районної ради Михайло Головчук та перший заступник голови районної державної адміністрації Ростислав Заремба наголосили на тому, що це свято потрібне не лише тим, хто сьогодні сидить в перших рядах - учасникам АТО, добровольцям, ветеранам УПА, волонтерам, а всім нам. Дуже важливо, щоб ми стали однією сім'єю, а не жили різними життями у часі загроз і випробувань. Всі, хто нині відстоює східні землі нашої держави, вже зробили значно більше, ніж численні уряди і президенти за 24 роки незалежності. Жоден народ Європи не мав такого складного шляху до свободи, але ми його приречені пройти і стати вільною, процвітаючою державою.
Михайло Головчук передав також привітання учасникам заходу, воїнам від голови РДА Ярослава Паранюка, який перебуває на сході України, де координує роботи з будівництва оборонних споруд. До присутніх звернувся голова районного товариства учасників АТО Олександр Гаванюк.
Зрозуміло, що колишні та сьогоднішні воїни були головними на урочистостях. За активну громадянську позицію, мужність і патріотизм грамотами голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради нагороджені учасник АТО Леонід Морошан з с. Нивочин та боєць ДУК "Правий сектор" Олександр Доцяк з с. Іваниківка; грамотами голови районної державної адміністрації та голови районної ради відзначено ряд воїнів ОУН-УПА та учасників АТО.
За активну громадянську позицію, значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток району, високий професіоналізм та з нагоди Дня Незалежності України також були нагороджені кращі працівники освіти, медицини, культури, лісового господарства району, підприємці. За допомогу та підтримку української армії ряд волонтерів району відзначені подяками районної влади. Особливо щемлива мить - пам'ять про героїв богородчанської землі: Андрія Карабіновича (Дзвиняч), Володимира Байдюка (Глибоке), Володимира Суслика (Монастирчани), які віддали свої життя за Україну. Мати Володимира Суслика отримала в цей день нагрудний знак "За зразкову службу" та орден "За мужність" III ступеня, якими посмертно нагороджено її сина. Вічна слава героям!
У другій частині урочистостей присутнім дарували свої пісні, танці та хореографічні композиції народно-аматорські колективи, вокальні ансамблі та хори району, а також наші гості - оркестр народних інструментів "Дарницькі музики" (Київ). Народний аматорський театр Палацу культури відтворив літературно-музичну композицію "Сповіді розстріляних думок". Перед глядачами також  виступили Ярослав Крайник, Світлана Весна, Юрій Яремчук, Христина Андріїв.
У той день урочистості продовжилися молодіжним концертом "Помолюсь до тебе піснею, свята Україно моя". Тут же, на площі перед Палацої культури, діяла благодійна виставка-продаж, а у приміщенні культурного закладу - виставка робіт народних умільців району та книжково-ілюстративна виставка «Свято, омріяне поколіннями...».

 

Всі зображення до публікації ЛЮБІМО УКРАЇНУ!
Категорія: Події | Переглядів: 869 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/8