Головна » Події » "РЕСУРСНІ ЦЕНТРИ НА БАЗІ СІЛЬСЬКИХ ІНІЦІАТИВ"ОСТРІВ НАДІЇ" ГРОМАДИ ТА МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ МІСЦЕВИХ ІНІЦІАТИВ"
21:15
"РЕСУРСНІ ЦЕНТРИ НА БАЗІ СІЛЬСЬКИХ ІНІЦІАТИВ"ОСТРІВ НАДІЇ" ГРОМАДИ ТА МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ МІСЦЕВИХ ІНІЦІАТИВ"
фото

23 вересня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація проекту «Ресурсні центри на базі сільських бібліотек - "Острів Надії" громади та місцевої влади для реалізації місцевих ініціатив» в рамках реалізації проекту  «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що  здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу".
Проведення децентралізації в Україні ставить нові виклики для закладів культури, оскільки для них дотація з державного бюджету непередбачена. Тому питання подальшого утримання бібліотек для новоутворених громад стане одним із перших питань. Саме тому наповнення сільських бібліотек новим змістом є невідкладним питанням сьогодення. 
Для бібліотекарів та органів місцевої влади в Богородчанському районі Івано-Франківської області переформатування роботи бібліотек, в частині надання нею додаткових послуг стане можливістю їх збереження, а не скороченням їхньої мережі в умовах проведення децентралізації.
Метою проекту є створення належних умов для сталого розвитку сільських громад в умовах проведення децентралізації в Україні за допомогою створення ресурсних центрів на базі сільських бібліотек.
Партнерами проекту є:    
Богородчанська районна рада Івано-Франківської області
Відділ культури, національностей та релігії Богородчанської райдержадміністрації Івано-Франківської облдержадміністрації
Програма «Бібліоміст»
Івано-Франківське регіональне відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад
Старобогородчанська сільська рада
Яблунська сільська рада
Підгірська сільська рада
Горохолинська сільська рада
Нивочинська сільська рада
Солотвинська селищна рада
Презентував проект Тарас-Дмитро Рашкевич, голова громадської організації «Агенція розвитку громад Богородчанського району». 

 

Категорія: Події | Переглядів: 824 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2