Головна » Духовна криниця » ПІСНЕЮ ЗАСВАТАНИЙ
21:32
ПІСНЕЮ ЗАСВАТАНИЙ
фото ПІСНЕЮ ЗАСВАТАНИЙ

Постать Вадима Крищенка  для українського поетичного слова, української пісні переоцінити просто неможливо. Пісні «Батько і мати», «Одинокий вожак», «Молитва», «Одна-єдина», «Гей ви, козаченьки», «Усі ми прагнемо любові», «Я - України син», «Вставаймо, браття-українці», «Берег любові», «Білі нарциси»… - нагадувати доведеться дуже довго. Вадим Крищенко - автор понад чотирьох десятків поетичних збірок, багатьох сотень пісень! На його завжди неповторні і глибокі слова написали пісні такі відомі композитори як Геннадій Татарченко, Олександр Злотник, Ігор Поклад, Олександр Морозов, Павло Дворський і багато багато інших. А деякі його пісні вже стали дійсно народними… Для прикладу, такою є «Наливаймо, браття, кришталеві чаші». Мало хто задумається чи повірить, що цю пісню написав наш сучасник…
Знаний поет, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, член Національної спілки письменників України, лауреат літературно-мистецьких премій імені І.Нечуя-Левицького, Андрія Малишка, Дмитра Луценка, багатьох міжнародних та всеукраїнських пісенних конкурсів та фестивалів.
Вадим Крищенко народився в Житомирі, в студентському гуртожитку, але натхнення набирався в селі Глибочок Баранівського району на Житомирщині. Тут, під крилом бабусі Уляни, він сповна зачерпував красу рідних наспівів, казок, легенд, поволі прилучався до мелодики рідного слова. Його юну душу споювала рідна земля. Тим-то поезія В.Крищенка така близька й зрозуміла людям. Її часто використовують у своїй практичній роботі вчителі, працівники клубів та бібліотек. З проханням дістати нову книжку до поета щодень звертаються телефоном і пишуть в листах багато шанувальників його неперевершеного таланту.
Його поезії – це своєрідний поклик до утвердження добра та правди, любові та краси в житті, яке кожній людині дароване Богом. Вірші пройняті світом українства, довірливістю і пісенністю. Ще щира і душевна розмова, своєрідна сповідь перед читачем.
Вадим Крищенко під час зустрічі поділився цікавими моментами своєї біографії та висловив подяку всім, хто йому допомагав йти по життю та тим, хто з ним співпрацював, розділяючи його творчість, зокрема, із знаменитими митцями:  Дмитром Гнатюком, Назарієм Яремчуком, Юрієм Рибчинським, Раїсою Кириченко, Анатолієм Пономаренком.
З вуст поета-пісняра також звучала   поезія  як патріотичного, філософського спрямування, так і ліричного. Автор прочитав декілька віршів із останніх поетичних  збірок «Час одкровення», «Любові бентежна струна» та відповів на запитання присутніх.
Творчість Вадима Крищенка  викликає щире захоплення всіх, хто любить і шанує його талант. Детальніше познайомитися із презентованими книгами та художнім надбанням відомого письменника присутні мали змогу, переглянувши книжкову виставку «Слово сказане від душі».
 Для  бібліотеки письменник подарував кілька своїх книг.

 

Всі зображення до публікації ПІСНЕЮ ЗАСВАТАНИЙ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 935 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/6