Головна » Події » ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ
10:10
ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ
фото ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ

У нашому календарі є немало дат, які нагадують нам про ті далекі роки. Кожне наше місто чи містечко, регіон мають пам’ять про цю страшну війну. День визволення України від фашистських загарбників відзначається 28-го жовтня. Це був кульмінаційний результат ряду наступальних операцій, найбільш значимі з яких: Донбаська - з 13-го серпня по 22-е вересня 1943-го року, Корсунь-Шевченківська операція - з 24-го грудня 1943-го по 17-е лютого 1944 - го року, Львівсько-Сандомирська - з 13-го липня по 29-е серпня 1944-го року і заключна Східно-Карпатська операція, яка була розпочата військами і з’єднаннями радянської армії з 8-го вересня 1944-го року і призвела до остаточного звільнення та вигнання останніх гітлерівських загарбників з території України 28-го жовтня 1944-го року.
За перемогу над фашизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну - мільйони загиблих, поранених та ненароджених. За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в'язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою.
В читальному залі центральної районної бібліотеки влаштовано книжково-ілюстративну виставку «Шлях до Перемоги» (до 71-річниці визволення України). На виставці представлені  книжкові видання, які знайомлять читача з героїчними подіями 1941-1944 років.
Ми вклоняємось світлій пам'яті полеглих за волю і територіальну цілісність України, а ветеранам бажаємо здоров'я та щастя на довгі роки та всім нам мирного чистого неба. Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях.
З Днем визволення України!

Категорія: Події | Переглядів: 733 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1