Головна » Події » ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ
15:35
ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ
фото ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ

В черговий раз на підтвердження звання «народного» колектив  аматорського народного театру районного Палацу культури запропонував глядачам уривок із трагічної вистави «Небесна сотня»(до Дня Гідності і Свободи), яка відбулася 20 листопада а районному Палаці культури. Автор і режисер-постановник – Галина Магас. Головну роль воїна Небесної Сотні відтворив Роман Дем'янець, студент Калуського коледжу культури і мистецтв, старшого воїна – Володимир Дубів, директор Горохолинського Будинку культури, в ролі лікаря-волонтера – Тетяна Науменко, медсестра центральної районної лікарні. Наречену воїна зіграла Мар'яна Ковальчук, матерів, сини яких загинули під час Революції Гідності – Галина Магас, Світлана Панько, Марія Сем'янів. У виставі також взяли участь аматори театру – Андрій Кицмей, Мар'яна Павлюк, Василь Романів, Тарас Ровенко, Олександр Мазур, Леся Дем'янів, Владислав Науменко.

День Гідності та Свободи встановлений з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності. Символом самовідданості для всіх українців стали герої «Небесної сотні» – найкращі сини і доньки України, які поклали свої життя у боротьбі за самовизначення нації.
21 листопада – це той день для українців, коли ми зробили свідомий вибір, переборовши у собі страх. Але боротьба за гідне життя ще далеко не завершена. Якщо у 2013-му  ми виступили проти правлячої верхівки власної держави, яка не бажала Україні європейського майбутнього, то сьогодні з тієї ж причини ми маємо зовнішню агресію. Але ми - сильна нація, і ніхто не здатний забрати у нас європейське майбутнє. 
Сьогодні весь світ знає, що Україна – це територія гідності й свободи. 
Про те як народжувалась нація, як виборювалась свобода і як формувалося нове українське суспільство розповідають матеріали книжково-ілюстративної виставки «День Гідності та Свободи», яка діє в читальній залі центральної районної бібліотеки.
Чільне місце серед представлених видань  зайняли такі книги:"Герої Революції Гідності", "Євромайдан: хроніка відчуттів", "Небесна Сотня", М. Слабошпицького "Гамбіт надії, Україна" та ін.
Тож запрошуємо всіх небайдужих до долі своєї країни, свого народу до перегляду виставки.
Світла та вічна пам'ять воїнам, які віддали життя за Україну. Герої не вмирають!
Безмежна шана та дяка живим!

Категорія: Події | Переглядів: 780 | Додав: admin | Рейтинг: 4.6/11