Головна » Події » ГОДИНА ПАМ'ЯТІ
21:41
ГОДИНА ПАМ'ЯТІ
фото ГОДИНА ПАМ'ЯТІ

25 листопада в бібліотеці-філії села Хмелівка проведено годину пам‘яті і слави «А сотню вже зустріли небеса…» (до Дня Гідності і Свободи).
Небайдужі жителі села зібралася, щоб вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року,  в листопаді 2013 року та  в лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору. 
«Ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії і водночас пам’ятної події нашої країни, яка сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність і європейськість і показали всьому світу, що Україна – це територія гідності і свободи», - зазначила Галина Міщук, завідувачка бібліотекою-філією.
25 листопада – особлива дата, саме в цей день народився Володимир Байдюк, уродженець села Хмелівка, відважний «кіборг», під позивним «Морпєх», який, захищаючи Донецький аеропорт, віддав найдорожче – своє життя. Загинув 21 листопада 2014 року, у день народження своєї мами.  
«Ще довго, довго із покоління  в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 роках», - підкреслила у  своєму виступі   Мар’яна Дмитришин, завідувачка клубом с. Хмелівка.  
Активна жителька села Оксана Олексій присвятила кілька віршів Героям Небесної Сотні і прочитала під час заходу.
Лиш би живі, лиш би здорові!
Лиш би усі вернулись додому!
Вас ждуть матері, дружини і діти.
Вертайтесь живі!! Ви нам так потрібні!
О Боже, спаси українських солдатів!
Життя збережи цих героїв завзятих!
Почуй же грішну свою!
Я тільки миру прошу!
Хай зникнуть війни оті
І стане мир на Землі!
В рамках заходу влаштовано книжково-ілюстративну виставку-скорботу «Скотилась сльоза на щоку України…»
Присутні також схилили низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час XXI століття  та запалили свічу як символ пам’яті про героїв Небесної Сотні.

 

Всі зображення до публікації ГОДИНА ПАМ'ЯТІ
Категорія: Події | Переглядів: 768 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3