Головна » Події » СТРАШНИЙ СУПУТНИК ЛЮДСТВА
20:10
СТРАШНИЙ СУПУТНИК ЛЮДСТВА
фото СТРАШНИЙ СУПУТНИК ЛЮДСТВА

У всьому світі у ці дні говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія.
«Хто попереджений, той захищений», - саме так говорить французьке прислів’я. Тож  зустріч «Про ВІЛ/СНІД: вкотре і відверто» з лікарем-інфекціоністом  центральної районної лікарні Лілією Федорів, зорганізована працівниками центральної районної бібліотеки спільно з викладачами ліцею Володимиром Басарабом та Марією Рогів - це свого роду попередження про болючу рану суспільства – СНІД, яка  відбулася 27 листопада в Богородчанському професійному будівельному ліцеї.
Організатори заходу прагнули розширити їх кругозір, поглибити знання  про наслідки захворювань та небезпеку поширення ВІЛ-СНІДу, усвідомити необхідність гуманного ставлення до інфікованих людей.
Лікар ознайомила присутніх із основними факторами, які кожна людина обов’язково має знати про ВІЛ-СНІД  заради своєї ж безпеки та безпеки оточуючих,  націлила  на роздуми над власним життям, над необхідністю свідомого вибору у житті, відповідального ставлення не тільки для себе, а і до оточуючих, а також дала вичерпні  змістовні відповіді за запитання.
В рамках заходу влаштовано книжкову виставку «Знати, щоб жити».
Як відомо, СНІД – одна із найважливіших проблем, з якою людство зустрілося у ХХ столітті. Серед великої кількості захворювань, від яких воно потерпає, Синдром Набутого Імунодифіциту (СНІД) є найважчим, а головне − невиліковним. Вперше ця хвороба була виявлена і зареєстрована у  80-их роках минулого століття, але вже сьогодні дане захворювання є присутнім практично у кожній країні світу. Як свідчить сумна статистика, Україна посідає п’яте місце у світі та є першою країною у Європі за темпами поширення ВІЛ-СНІДу, щодня в Україні.За п'ять місяців 2015 року в Україні за даними Українського центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України було зареєстровано 5 663 нових випадки ВІЛ-інфекції (з них 1 154 дитини до 14 років). Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 273 536 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 45 263 дитини). З 1987 року від СНІДу в Україні померло 36 521 осіб, з них 407 випадків - це дитяча смертність. Тож задумаймося на цим страшними цифрами.  Право на життя має кожен!
Сподіваємось, що  даний захід стане для учнів ліцею джерелом інформації, застереженням від необдуманих вчинків і допоможе знайти правильне рішення у критичних ситуаціях.

 

Всі зображення до публікації СТРАШНИЙ СУПУТНИК ЛЮДСТВА
Категорія: Події | Переглядів: 777 | Додав: admin | Рейтинг: 4.6/9