Головна » Події » РОМАН ФЕДОРІВ. ТАЛАНТ ЯК МІРА ВАГИ
17:07
РОМАН ФЕДОРІВ. ТАЛАНТ ЯК МІРА ВАГИ
фото РОМАН ФЕДОРІВ. ТАЛАНТ ЯК МІРА ВАГИ

8 грудня в читальному залі проведено  літературну годину «Жага черпати з витоків» з нагоди 85-річчя від дня народження українського письменника Романа Федоріва.
З життям і літературною творчістю присутніх ознайомили бібліотекарі Марія Пороговська та Марія Вірстюк. Огляд літератури провела  бібліограф Любов Цинюк.
Народився Роман Федорів в селі Братківці на Тисмениччині в селянській родині. Закінчив факультет журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Впродовж багатьох років працював головним редактором часопису „Дзвін" (колишній „Жовтень"), а ще відновив видавництво часопису „Літопис Червоної калини". За його участю вийшли в світ понад 60 томів української класики, забороненої в часи тоталітарної системи.
Письменник залишив у спадок рідному народові неоціненний доробок з повістей і романів, есеїстичних та публіцистичних творів. Книги „Отчий світильник", „Знак кіммерійця", „Жбан вина", „Рудий опришок", „Єрусалим на горах" (за який він був відзначений Шевченківською премією), по праву можна поставити у ряд найвищих художніх досягнень українського історичного роману. Помер  Роман Федорович 14 березня 2001 року.
Користувачі бібліотеки переглянули книжкову виставку «Жага черпати з витоків».

Категорія: Події | Переглядів: 879 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1