Головна » Події » НОВІ КНИГИ ПРО МАНЯВСЬКИЙ СКИТ
13:39
НОВІ КНИГИ ПРО МАНЯВСЬКИЙ СКИТ
фото НОВІ КНИГИ ПРО МАНЯВСЬКИЙ СКИТ

Первозванна  природа, пасма карпатських  гір,  що здається впираються своїми вершинами прямо в небесну блакить, плаї, що видерлися на  схили гір… Унікальні природні умови для відпочинку будь – якої пори  року роблять Богородчанський район популярним туристичним куточком у Карпатському регіоні.
На фоні чудових природних ландшафтів, маємо ще неперевершену архітектурну пам’ятку – Манявський Скит – чоловічий православний монастир із суворим статутом, заснований 1606 року в безлюдній місцевості Карпат Йовом  Княгиницьким.  Манявський Скит має давно знамениту історію.
Шановні краяни, фонд  Богородчанської  центральної районної бібліотеки  поповнився  новими книгами про нашу святиню.

Великий Скит у Карпатах: у трьох томах. Т.1: Патерик Скитський. Синодик / голов. ред. М.В.Кугутяк.  –  Івано-Франківськ: Мапускрипт-Львів, 2013.– 728с.
Пропонована увазі читачам книга започатковує притаманне видання.      Вона містить унікальні українські рукописні пам’ятки, написані скитськими монахами в ХVII-ХVIII ст. Вперше їх перекладено із церковнослов’янської сучасною українською мовою.

Великий Скит у Карпатах: у трьох томах. Т.2: Великий Скит у документах і матеріалах ХVII-ХХI ст./ голов. ред. М.В. Кугутяк. –  Івано-Франківськ: Манускрипит-Львів, 2015. –  515 с.
       До другого тому «Великий Скит у в документах і матеріалах ХVII -ХХI ст.» тритомного видання включено сотні унікальних документів і матеріалів, більшість із яких виявлено в останні роки у вітчизняних, австрійських, польських і румунських архівах, а  також  у  наукових бібліотеках.
Книги розраховані для студентів, викладачів, учителів, учнів, науковців, а також усіх, хто цікавиться, історією рідного краю.
Сподіваємось, що пропоновані книги будуть цікавими для наших земляків та доповнять їхні знання про Манявський Скит.

Категорія: Події | Переглядів: 889 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3