Головна » Події » З РІЗВОМ ХРИСТОВИМ, УКРАЇНО!
17:45
З РІЗВОМ ХРИСТОВИМ, УКРАЇНО!
фото З РІЗВОМ ХРИСТОВИМ, УКРАЇНО!

Від Різдва, свята Божого,
До різдвяного дня гожого
Ідуть святки, святки –
Різдвяні колядки.
Від Різдва, свята Божого,
До Маланки, діви гожої,
Гостинні мандрівники –
Дівочі щедрівки.
Від Різдва, свята гожого
В день Василя, сина Божого,
Засівання ген зліта –
На многії літа!
Від Різдва, свята гожого,
До Водохреща Божого
Різдвяні свята святкують
Три куті люди смакують.
Коли січневе сонце сховається за далекі гори, на другому краї неба сходить вечірня зірка. Велика і сяюча, вона святить кожній християнській душі, кожному серцю сповіщає найсвятішу, найрадіснішу новину – Христос народився!
Нова радість стала. Небо і земля нині торжествують. На небі ангельські хори славу співають щойно народженому Божому синові, а на землі таку ж славу Йому віддають колядники. І хоч надворі пекучий мороз, глибокі сніги та завірюха – колядників не може  зупинити ніщо. Весело, ніжно і радісно виграватимуть скрипка та сопілка, а нічний світ наслухатиме, боячись порушити чарівну, неповторну і прекрасну   гармонію життя та великої правди.
5 січня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася народознавча година «З Різдвом Христовим, Україно!». Марія Вірстюк, бібліотекар-краєзнавець, ознайомила  присутніх із традиціями та звичаями рідного краю, розповіла  про роль дідуха, шопки для українського народу, які існують колядки, що таке церковні колядки і народні.
Користувачі бібліотеки мали чудову нагоду поринути в неповторну атмосферу Різдва й колядою прославити народження Ісуса Христа, під час заходу звучали аудіозаписи колядок, автентичних і в сучасній обробці.
Також присутні  переглянули книжкову виставку «Колядують зорі на Різдво Христове».

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 750 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2