Головна » Події » ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ. ЗА ДОСВІДОМ - НА ЛЬВІВЩИНУ
13:52
ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ. ЗА ДОСВІДОМ - НА ЛЬВІВЩИНУ
фото ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ. ЗА ДОСВІДОМ - НА ЛЬВІВЩИНУ

Курс на децентралізацію, про який сьогодні так багато говорять, торкнеться й бібліотечної системи. Зокрема, перед новоутвореними об'єднаними громадами гостро постане питання утримання книгозбірень. Тож наповнення їхньої роботи новим змістом, надання додаткових послуг виходять на перший план.
На переорієнтацію роботи сільських бібліотек у такому напрямі спрямована реалізація проекту "Ресурсні центри на базі сільських бібліотек - "Острів Надії" громади та місцевої влади для реалізації місцевих ініціатив". Партнерами проекту  виступають районна рада, відділ культури, національностей та релігій райдержадміністрації, програма "Бібліоміст", регіональне відділеним Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Старобогородчанська, Яблуньська, Підгірська, Горохолинська сільські ради та Солотвинська селищна рада. Запроваджується ця ініціатива у нашому районі в  рамках проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу. Реалізовує і координує цю проектну діяльність громадська організація "Агенція розвитку громад Богородчанського району", яку очолює Тарас-Дмитро Рашкевич.
Як і в будь-якій новій справі, завжди корисним є досвід інших. Тож учасники проекту нещодавно побували на Львівщині, де взяли участь у стажуванні-навчанні. Зокрема, у Жовківській міській раді ознайомилися із досвідом щодо реалізації проектів транскордонної співпраці та з енергоефективності, чим з богородчанцями люб'язно поділився міський голова Петро Вихопень. Учасники семінару багато корисного почерпнули під час відвідин Жовківського туристично-інформаційного центру. А також під час навчання і ознайомлення з досвідом роботи Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати - Україна". З вітальним словом до учасників семінару-навчання звернувся голова правління Асоціації Петро Колодій. Виконавчий директор Галина Литвин розповіла про їхню діяльність у минулому році за чотирма основними напрямками: сприяння розвитку транскордонної і міжрегіональної співпраці, формування та утвердження нових підходів щодо місцевого і регіонального розвитку, формування мережевих зв'язків та процедур взаємодії у рамках Карпатського єврорегіону, популяризація культурного, історичного, туристичного і природного потенціалу української частини цього ж єврорегіону. Голова Старосамбірської районної ради Тетяна Терлецька презентувала досвід щодо підтримки громад, зокрема із залученням грантів міжнародних і обласних проектів для розв'язання невідкладних проблем. Голова Новоміської сільської об'єднаної територіальної громади Петро Куляс поділився досвідом проектної діяльності. Зустріч завершилася активною дискусією у сфері об'єднання громад.
У стажуванні-навчанні взяли участь Яблуньський сільський голова Тетяна Сульжик, секретар Підгірської сільської ради Олександра Олексин, окремі працівники виконавчих комітетів, бібліотекарі, активісти громадських організацій.
                                                                                             М. БУКОВИНЕЦЬ

 

 

 

Всі зображення до публікації ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ. ЗА ДОСВІДОМ - НА ЛЬВІВЩИНУ
Категорія: Події | Переглядів: 748 | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/1