Головна » Духовна криниця » СЯЙВО ПОЕЗІЙ БОГДАНА СЕРЕДЮКА
20:33
СЯЙВО ПОЕЗІЙ БОГДАНА СЕРЕДЮКА
фото СЯЙВО ПОЕЗІЙ БОГДАНА СЕРЕДЮКА

Література  та  творчість рідного краю… Частина української культури, прояв особливостей культури народу певної території України. Вона втілює насамперед духовний світ людей окремого регіону, їх душу, образно розповідає про їхнє історичне минуле, порушує важливі морально-етичні й загальнолюдські проблеми, спонукає мріяти, пізнавати великий, складний і прекрасний світ, знаходити своє місце в ньому.
Література та творчість  рідного Богородчанського краю хвилює ще більше, бо є такою неповторною і близькою серцю.
18 лютого в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася поетичне надвечір’я «Сяйво поезій Богдана Середюка», на яке завітали гості: члени літературно-мистецької світлиці «Духовна криниця» - щирі   поціновувачі рідного слова, пісні, творчі особистості - учнівська молодь, однодумці, однокласники,  громадськість селища, щоб почути художнє слово, поспілкуватись, засвідчити повагу до земляка,  підтримати його в прагненні до поетичного самовираження.
Ведуча  світлиці Марія Сем’янів   з великим пошановуванням представила гостям світлиці щирого, мудрого, скромного, багатого внутрішнім світом чоловіка; громадського і науково-просвітницького діяча Івано-Франківщини, Голову обласної організації Товариства винахідників і раціоналізаторів України, представника Державного департаменту у справах інтелектуальної власності, Заслуженого раціоналізатора України, уродженця села Саджава Богдана Середюка.
Неоціненним скарбом, справжнім діамантом є для Богдана Івановича   рідне слово. Автор  дарує  оточуючим тепло свого  серця, добрий настрій,  словом доносить до читачів красу і велич рідного краю.
Автор  також презентував нові поетичні збірки із циклу: Поезії моїх днів: «Цвіт калини» (вміщує поезії, сповнені авторських роздумів і глибинного осмислення духовності та проблематики сьогодення з використанням мотивів на притчі з криниці мудрості поколінь. Збірка щедро ілюстрована світлинами, в стилі фотоколажу) та збірку поезій  «Роздуми або на межі поривів» ( є продовженням авторської мандрівки мостами мудрості поколінь).
Богдан Іванович читав свої поезії, ділився своїми спогадами, роздумами, думками.
Кожен присутній на заході мав змогу торкнутися душею до поетичного всесвіту Богдана Середюка. Учасники відкрили для себе гостя як особистість цікаву, яскраву, небайдужу, справжнього патріота своєї країни, який живе душею і пише серцем.
Щирі привітання і теплі побажання на честь гостя звучали  від Ореста  Середюка, директора енергетичного інституту  Івано-Франківського   національного технічного університету нафти і газу, доктора технічних наук, професора, Мирослава Когуча, Заслуженого раціоналізатора України, колеги, Василя Середюка, племінника, Ганни Лунів та Василя Соловея, однокласників,   Ростислава Заремби,  голови селища, Галини Канюк, начальника відділу культури, національностей  і релігій районної державної адміністрації, Марії Краховської,  директора Богородчанської ЦБС.
На зустрічі лунали  пісні «Рідне слово», «Ой не раз ми обирали», «Заспіваймо дзвінко, дзвінко», «Саджавський вальс», «Цвіт калини» на слова Богдана Середюка у виконанні народного  аматорського вокального ансамблю «Горлиця» Будинку культури с. Саджава (керівник Петро Середюк).
Авторські  вірші  про рідну мову читали Оксана Олексій (с. Хмелівка), Марія Гуцуляк (Горохолино-Ліс), Василь Соловей (с. Саджава).
Галина Магас,  керівник аматорського народного театру районного Палацу культури подарувала авторську пісню «Медове танго» на слова Надії Поради.
В рамках заходу було організовано книжково-ілюстративну виставку  "Колісниці творчості Богдана Середюка".
Творча зустріч з гостем світлиці подарувала щонайприємніші хвилини радості, тепла, любові, добра, адже спілкування з автором не тільки збагатило кожного духовно, а й додало наснаги до життя.
 

Всі зображення до публікації СЯЙВО ПОЕЗІЙ БОГДАНА СЕРЕДЮКА
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1114 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/14