Головна » Події » ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ...
18:24
ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ...
фото ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ...

23 лютого в читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся вечір-реквієм «Герої не вмирають…», присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Майдан. Мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності –  це не тільки велика й головна площа в центрі Києва, Майдан – це  небажання жити в системі тоталітарної корупції і малограмотної влади, що розграбувала країну. Це прагнення жити за європейськими стандартами. За це Україна заплатила більш як сотнею людських життів та кількома сотнями покалічених людей.
Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями та за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності.
День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Ведучі – бібліотекарі  Любов Цинюк та Оксана Краховська за допомогою слайдів та відеороликів відтворили історичні події на Майдані. 
До уваги глядачів також були представлені відео з хронологією подій Революції Гідності. Перед аудиторією промайнули документальні кадри кривавих подій лютого 2014 року та обличчя героїв «Небесної сотні».
Своїми спогадами та роздумами про події на Майдані поділились учасники Революції Гідності Галина Дяків (с.Похівка),  Петро Зіняк (с.Міжгір"я), Віра Цвірла (с.Іваниківка), Роман Пилипів (с-ще Богородчани).
Вірш Н.Мартинця  «Для вас вже не витьохкують птахи» прочитала Галина Магас, а авторську композицію  «На місячній доріжці зустрілись дві душі»  виконала Віра Цвірла разом з дочкою Ксенією. Роман Пилипів теж зачитав власні вірші, присвячені подіям на Майдані.
Під час заходу  присутні змогли ознайомитись із книжковою виставкою «Горять свічки на серці України», на якій зібрані книжки, присвячені Майдану, Революції Гідності, Небесній Сотні.
Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України!

 

Всі зображення до публікації ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ...
Категорія: Події | Переглядів: 970 | Додав: admin | Рейтинг: 4.8/5