Головна » Духовна криниця » ПРЕЗЕНТАЦІЯ
18:30
ПРЕЗЕНТАЦІЯ
фото ПРЕЗЕНТАЦІЯ

2 березня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація поетичної збірки «В закапелках душі».
Авторка  відчинила комірчину своєї душі для бібліотекарів Богородчанщини  та усіх, хто завітав  сюди на свято поезії, дозволила зазирнути у її закапелки і пошукати щось для себе близьке, хвилююче, романтичне, ліричне.
Ведуча  зустрічі – директор ЦБС Марія Краховська  представила присутнім авторку віршованої збірки – письменницю, поетесу і просто красиву жінку Оксану Кузів, яка відкрила для себе талант жити для інших.
Оксана Кузів народилася в місті Бурштин. Сьогодні живе і працює в обласному центрі. Закінчила Львівський державний університет ім. Івана Франка за спеціальністю «викладач української мови і літератури». Працювала літературним редактором у газеті  «Салон-плюс», коректором в обласних газетах «Івано-Франківський оглядач» та « Вечірній Івано-Франківськ», кореспондентом у богородчанському часописі «Слово народу». Член Національної спілки журналістів України.
Літературний дебют пані Оксани відбувся в 2014 році, коли побачила світ її книжка «Адамцьо», яка була визнана «Кращою книжкою року у молоді Прикарпаття-2014».
Збірка віршів «В закапелках душі» - перша поетична збірка Оксани Кузів. Вона вміщує 310 віршів, написаних за вісім місяців.  І кожний поетичний рядок тяжіє до духовно- релігійного, молитовного контексту, де пережитий нею біль стає духовним віршем, світлом, а не чимось суто матеріальним, вторинним, сурогатом грубих енергій.
А розпочали презентацію аматори народного театру районного Палацу культури  інсценізацією літературно-музичної композиції «В закапелках душі» за поезією Оксани Кузів. Ролі виконували: Театральний паж - Роман  Матлюк, Актриса, лірична героїня - Галина Магас; її думки, в ролі думки «реальності буття» - Марія Сем’янів; в ролі думки кохання - Надія Павликівська, Дідусь - Володимир Дубів.
А далі було творче спілкування з самою поетесою. Вона трепетно декламувала свої вірші, а кожен з присутніх «приміряв і зодягав їх на себе», адже уся поезія з життя і про життя.
І щирими були слова подяки за зустріч від начальника відділу культури, національностей і релігій райдержадміністрації Галини Канюк, директора ЦБС Марії Краховської, журналіста часопису "Слово народу" Оксани Павлик, завідуючих бібліотеками-філіями сіл Дзвиняч та Пороги Ольги Богославець та Марії Перегінець. Вони відзначили,  що поезія Оксани Кузів – щира, світла, яка припаде до душі кожному читачеві. Хорошого настрою додали пісні у виконанні вокального тріо - Іванни Сем'янів, Ірини Петришин, Наталії Кориневич ( Будинок культури с. Глибоке).
Зустріч проходила в дружній, теплій атмосфері. Охочі могли одразу ж придбати збірку з підписом автора. 
 

Всі зображення до публікації ПРЕЗЕНТАЦІЯ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1243 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/7