Головна » Події » ГОДИНА ПАМ'ЯТІ
18:33
ГОДИНА ПАМ'ЯТІ
фото ГОДИНА ПАМ'ЯТІ

4 березня у  музеї історії Церкви ім. блаж. свщч. Григорія Хомишина,  колишній резиденції Г. Хомишина, проведено годину пам’яті «Боян галицької раті», присвячену 205-річчю від дня народження Антіна Могильницького, зорганізовану товариством «Просвіта» імені Т.Шевченка.
Василь Бабій у своєму вступному слові  розповів про поета-романтика, громадського діяча, священика. А ще представив його книжку творів, яку упорядкував і написав вступне слово голова обласної організації НСПУ Євген Баран.
Своїми роздумами про життя і творчість Антіна Могильницького поділились з присутніми письменники Євген Баран та Ярослав Ткачівський.  Як зізнався голова ОО НСПУ Євген Баран, отець Антін Могильницький став для нього до певної міри відкриттям, адже попри трагічність долі і велику сім'ю (мав 13 дітей), він будив Галицьку Україну. А останній раз твори Антіна Могильницького видавалися ще у 1913 році і упорядником тоді був славетний Іван Франко. Письменник Ярослав  Ткачівський нагадав, шо о.Антін жив 9 років у його рідному с. Вікторів Галицького району, а також зачитав два власних вірші, зокрема "Присвята Богородиці".
Галина Магас прочитала уривок із поеми Антіна  Могильницького "Скит Манявський".
Під час заходу священик УГКЦ Івана Богослова отець Іван Мачкодера і селищний голова Ростислав Заремба вручили Євгену Барану  Диплом першого лауреата обласної премії імені Антіна Могильницького в галузі літератури за 2016 рік за упорядкування книги творів Антіна Могильницького, яка започаткувала серію "Бібліотека Галицька. Премія заснована ІФОО НСПУ, ІФОО НСКУ, Богородчанським районним об"єднанням ВУТ "Просвіта" імені Т.Шевченка і Богородчанською церквою Івана Богослова.
В рамках заходу працівниками бібліотеки організовано ювілейну книжкову виставку "Він будив Галицьку Україну".                                  

Всі зображення до публікації ГОДИНА ПАМ'ЯТІ
Категорія: Події | Переглядів: 918 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5