Головна » Події » СЕМІНАР-ТРЕНІНГ
17:00
СЕМІНАР-ТРЕНІНГ
фото СЕМІНАР-ТРЕНІНГ

16 березня в загальному читальному залі ОУНБ ім. І.Франка  у рамках ініціативи «Громадське лобіювання інтеграції екологічної складової у стратегії і програми регіонального розвитку» громадська організація «Всеукраїнська екологічна ліга» провела   семінар-тренінг для бібліотекарів області, а також презентувала третій том «Екологічної енциклопедії». В семінарі взяли участь Марія Сем’янів, провідний бібліотекар відділу обслуговування та Марія Пороговська, бібліотекар читального залу  центральної районної бібліотеки.
Всеукраїнська екологічна ліга - громадська організація, що ставить собі за мету поліпшення екологічної ситуації в Україні, формування збалансованого розвитку, підвищення рівня екологічної освіти та культури громадян. Діяльність Ліги спрямована на розширення участі громадськості у формуванні державної екологічної політики, внесення пропозицій до органів державної влади та місцевого самоврядування, участь у підготовці рішень, реалізація яких істотно впливає на стан довкілля, організацію громадського екологічного контролю за дотриманням природоохоронного законодавства; припинення діяльності, яка загрожує екобезпеці, біорізноманіттю, перевезенню та утилізації відходів у зв'язку з їх негативним впливом на довкілля та небезпекою для життя і здоров'я людей.
Організації Ліги створено в усіх регіонах України. Утворено понад 200 міських та районних осередків в областях. ВЕЛ об'єднує більше 10 тис. природоохоронців.
Всеукраїнська екологічна ліга відкрита для спільної і плідної співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськими організаціями, небайдужими громадянами України, які також визначили екологічні проблеми, як пріоритетні у своїй діяльності, а екологічну свідомість важливою складовою майбутнього світогляду ХХІ століття.
Під час проведення семінару-тренінгу «Еколого-просвітницька справа у бібліотечній діяльності» фахівці Всеукраїнської екологічної ліги розповіли присутнім про бібліотечні методи та прийоми, які використовують для формування у громадськості екологічного світогляду та дбайливого ставлення до природи.
Експерти Ліги зосередили увагу на проблемах споживацького способу життя, коли людина для задоволення своїх потреб використовує більше речей, ніж їй потрібно. При цьому більшу частину з них викидають  ще до того, як предмети втратять свої функціональні властивості. Таким чином, швидкість утворення побутового сміття перевищує темпи його утилізації.
Зокрема, під час заходу керівник виконавчого комітету Всеукраїнської екологічної ліги Олена Шемет розповіла про основні напрями природоохоронної діяльності Ліги та презентувала присутнім третій том «Екологічної енциклопедії».
Координатор Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» Наталія Данилюк продемонструвала частину тренінгу для дітей «За життя без сміття», який можна проводити з читачами-школярами різного віку. Він складався з різних структурних елементів, таких як рефлексія, створення міні-проектів, презентацій та ін. Серед методичних прийомів були представлені руханка «Австралійський дощ» та мозковий штурм.
Учасники семінару-тренінгу мали можливість  розробити та захистити свої власні тематичні природоохоронні проекти «Посади своє дерево», «Первоцвіт», «Світ без ялинки», «Нове життя джерел», «Прибери свою планету», а також дізналися багато нового про освітній напрямок роботи Всеукраїнської екологічної ліги.
Під час заходу для нашої книгозбірні  передано  безкоштовно  1 екземпляр третього тому «Екологічної енциклопедії» та комплект літератури природоохоронного спрямування.
     

 

Всі зображення до публікації СЕМІНАР-ТРЕНІНГ
Категорія: Події | Переглядів: 759 | Додав: admin | Теги: Всеукраїнська екологічна ліга, Екологія, бібліотека | Рейтинг: 5.0/1