Головна » Події » ЛІТЕРАТУРНИЙ ІНТЕРНЕТ-ФЕСТИВАЛЬ "НАМ ПОРА ДЛЯ УКРАЇНИ ЖИТЬ"
11:48
ЛІТЕРАТУРНИЙ ІНТЕРНЕТ-ФЕСТИВАЛЬ "НАМ ПОРА ДЛЯ УКРАЇНИ ЖИТЬ"
фото ЛІТЕРАТУРНИЙ ІНТЕРНЕТ-ФЕСТИВАЛЬ

 21 серпня 2015 р. Івано-Франківська  обласна рада оголосила 2016 рік роком Івана Франка.
На відзначення 160-річчя від дня народження українського письменника, поета, філософа, вченого, громадського і політичного діяча Івана Яковича Франка (1856-1916) в області стартує літературний Інтернет-фестиваль «НАМ ПОРА ДЛЯ УКРАЇНИ ЖИТЬ». Фестиваль проводиться обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І. Франка серед бібліотечних працівників та користувачів бібліотек області в два етапи: І – районний відбірковий, ІІ – обласний.
Метою і завданням Інтернет-фестивалю є:
 - просування книги і читання творів письменника в Інтернет-середовищі, формування, особливо у молодого покоління, уявлення про  книгу як засобу розвитку успішної творчої особистості;
- підтримки обдарованих читачів та бібліотечних працівників Івано-Франківщини;
- прищеплення інтересу та прилучення до мовно-літературної творчості;
- самореалізація та розкриття творчого потенціалу читачів книгозбірень і бібліотечних працівників;
 - створення електронного ресурсного центру кращих зразків літературного медіаконтенту.
 Умови проведення інтернет-фестивалю:
 На літературний Інтернет-фестиваль  приймаються написані українською мовою твори: поезія, есе, нариси, міні-оповідання, що популяризують життєвий і творчий шлях Каменяра, або окремі події з його життя чи діяльності.
Інтернет-фестиваль проводиться у два етапи
 –1-й етап, районний відбірковий – березень-червень 2016 року.
Написані твори необхідно надіслати на електронну адресу Богородчанської  центральної районної бібліотеки  librеry457@gmail.com з позначкою «На літературний Інтернет-фестиваль «Нам пора для України жить», або занести в районну бібліотеку за адресою смт. Богородчани, вул. Шевченка, 65.
Твори районного етапу Інтернет-фестивалю будуть видані окремим виданням, друкуватимуться в районній газеті «Слово народу» та на сайті Богородчанської центральної районної бібліотеки www. blib.if.ua.
 –2-й етап обласний: відібрані районним журі твори до 01.08.2016 р. надсилаються в обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І. Франка.
Вимоги до електронного варіанту рукопису: шрифт Times New Roman, кегль - 14, міжрядковий інтервал –1, обсяг: 1-5 друкованих сторінок.
Титульний аркуш оформляється наступною інформацією: прізвище, ім`я, по-батькові автора, посада, домашня адреса, назва твору, жанр
 Критерії оцінки робіт, представлених для літературного Інтернет-фестивалю:
 – відповідність тематиці фестивалю (популяризація життєвого шляху і творчого доробку Івана Яковича Франка);
 – побудова сюжетної лінії;
– яскравість або оригінальність літературних образів (персонажів твору);
емоційна складова твору;
– наявність та виразність власного авторського стилю, самовираження, самореалізація;
 – оригінальність ідей.
Відібрані на другому етапі матеріали Інтернет-фестивалю будуть видані окремим виданням і представлені на веб-сайті ОУНБ ім. І. Франка в розділах «Фахівцю бібліосервісу» та «Іван Франко і Прикарпаття».
Шановні краяни! Створіть власний шедевр про життя і творчість Івана Франка і візьміть участь у літературному Інтернет-фестивалі «НАМ ПОРА ДЛЯ УКРАЇНИ ЖИТЬ».

 

 

 

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 795 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0