Головна » Духовна криниця » ТВОРІТЬ ДОБРО, ЩОБ КРАЩИМ СТАВ ЦЕЙ СВІТ
15:06
ТВОРІТЬ ДОБРО, ЩОБ КРАЩИМ СТАВ ЦЕЙ СВІТ
фото ТВОРІТЬ ДОБРО, ЩОБ КРАЩИМ СТАВ ЦЕЙ СВІТ

Життя іде і все без коректур, 
і як напишеш, так уже і буде.
А ми живі, нам треба поспішати.
Зробити щось, лишити по собі,
Але не бійся прикрого рядка. 
Прозрінь не бійся, бо вони як ліки. 
Не бійся правди, хоч яка гірка, 
не бійся смутків, хоч вони як ріки.
Людині бійся душу ошукать, 
бо в цьому схибиш – то уже навіки. 
                                Ліна Костенко
Найвища наука життя – мудрість, а найвища мудрість – бути добрим. Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердність, уміння розуміти чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину – це все повинно бути у характері кожної людини. …Основою людських відносини є, звичайно, добро і  доброта. Саме цій темі було присвячене чергове засідання літературно-мистецької світлиці "Духовна криниця": «Творіть добро, щоб кращим став цей світ», яке відбулось 14 квітня в читальному  залі центральної районної бібліотеки.
На заході були присутні учні  Богородчанської  ЗОШ I-III  ст. №1, вчителі шкіл, читачі бібліотеки, жителі селища.
За усталеною традицією духовний захід поблагословив   священик УГКЦ Івана Богослова  о. Іван Мачкодера,  а також  розказав про милосердя і в чому особливість Надзвичайного ювілейного Року Божого милосердя. Розшифрував емблему року: "На логотипі зображений Ісус Добрий Пастир, який несе на плечах людину, що збилася з дороги, та слова: "Милосердні як отець", що є гаслом Ювілейного року. 
Для того, щоб бути людиною з гармонійною душею, потрібно багато працювати над собою, вміти відрізняти людяність, гуманізм від жорстокості  і свавілля, контролювати  свої вчинки та намагатись ставитись до оточуючих так, як би ми хотіли, щоб ставились до нас…. Доброта, милосердя – багатоликі. Потреба в них є повсякчас,  - зазначили ведучі заходу, бібліотекарі  Марія Пороговська і Марія Сем’янів.
Допомогти іншому - це значить принести дрібку добра, шматочок сердечності, крапельку милосердя. Мусимо вчитися бути добрими у своїх вчинках, почуттях і діях. Бо про добро треба не лише говорити, його треба творити, - зазначила у своєму виступі  Надія Парфан, один із керівників волонтерського центру в районі та розповіла  про роботу волонтерського центру, історію  виникнення волонтерського руху взагалі.
Про милосердність не лише до людей, а й до всього, що нас оточує: природи, тварин говорила у своєму виступі Віра Кочкодан, вчитель  Богородчанської школи I -III ст.№1, голова  молодіжної спільноти імені Григорія Хомишина УГКЦ Івана Богослова; розповіла про добрі справи спільноти і закликала всіх прийняти участь у екологічній акції "Жива вода".
Безспірними настановами, які ми завжди можемо почерпнути з християнства, поділилася з присутніми  Оксана Вербовська, вчитель християнської етики Богородчанської школи I-III ст.№2.  У своєму виступі вона  навела  чимало прикладів  із життя святих, які творили добро та милосердя, а також прочитала авторський  вірш «Блаженні ви».  
Про цінності родини говорила Наталія Присяжнюк, жителька селища,  учасниця Архибратства Матері Божої Неустанної Помочі, подала настанови молодому поколінню, а також зачитала уривок із книги Марії Вальторти «Богочоловік».
Руслана Битківська, вчитель   Богородчанської школи I -III ст.№2,  на прикладі героя роману Віктора Гюго «Знедолені» єпископа Міріеля подала урок милосердя, поділилася своїми роздумами.
Своїми  міркуваннями, думками про моральні цінності людини поділився з присутніми і Василь Бабій, письменник-краєзнавець, член НСПУ.                          
Під  час заходу звучали пісні  «Даруй добро»  та «Шукай скарбів» у виконанні учнів Богородчанської школи I--III ст.№1( Ірини Лис, Ольги Мотрич, уч. 8-9 кл.; Магди Вільчик, Вікторії Коштей, Романа Олексина, учні 5-А кл.). Завершилось коло спілкування піснею-молитвою "Я вервичку тихо шепочу" у виконанні всіх учасників.
На згадку присутні отримали пам’ятку користувачу «Відкриймо небо над собою" та «Твори добро, бо ти людина», які  виготовила бібліотека в рамках  заходу.

Бібліотека висловлює щиру вдячність всім, хто долучився до організації та проведення даного заходу.

Всі зображення до публікації ТВОРІТЬ ДОБРО, ЩОБ КРАЩИМ СТАВ ЦЕЙ СВІТ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1646 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5