Головна » Духовна криниця » ПЕРЛИНИ ТВОРЧОСТІ
21:34
ПЕРЛИНИ ТВОРЧОСТІ
фото ПЕРЛИНИ ТВОРЧОСТІ

12 травня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулося чергове засідання літературно-мистецької світлиці «Духовна криниця»: літературно-музична зустріч «Перлини творчості», на яке було запрошено людей поважного віку, небайдужих  до чистоти духовних криниць, до культурного розквіту нашого краю, людей творчого обдарування, яких своїм пером торкнулась Поезія, і готових поділитися своїми творчими здобутками.
Ведуча зустрічі Марія Сем’янів з великим пошануванням представляла поважних  гостей світлиці та запрошувала до слова – Василя Васильовича Глуханюка і Ганну Федорівну Стефурак (с. Кривець), Степана Миколайовича Вінтоняка (с.Стебник), Марію Петрівну Гуцуляк (с.Горохолино-Ліс), Михайла Васильовича Восколуба (с.Монастирчани), Людмилу Василівну Середюк (с. Жураки), Романа Івановича Куриліва (с. Росільна), Романа Васильовича Пилипіва (смт. Богородчани).
Гості світлиці зібралися в приємному товаристві для невимушеного спілкування. Їм є про що розповісти, є про що згадати; вони розповідали про себе, читали авторські вірші про любов до України, рідного краю, матері.
Неабияке враження справили вірші Ганни Стефурак «Подяка за любов: історія села», «Мамина стежина» Василя Глуханюка, «Криниця» і «Сопілка» Михайла Восколуба, вірші духовного спрямування Романа Пилипіва.
Свої  нові твори, присвячені матері та Івану Франку представила і  Марія Гуцуляк.  А Ганна Стефурак подарувала ще й  пісню, написану на мотив «Час рікою пливе».
Цікавою була розповідь  Романа Куриліва, вчителя фізики за фахом, який захоплюється ще й екслібрисами - книжковими знаками –  і таких більше 20, зроблених на дереві.
Незабутні враження залишились  в присутніх від  чудового виконання пісень чарівної і неповторної жительки із с. Жураки – Людмили Середюк.
Музичне вітання також дарували гостям  Галина Магас, керівник народного аматорського театру районного Палацу культури,  з авторською піснею «Мамі» на слова Надії Поради та Ольга Богославець, завідуюча бібліотекою-філією с. Дзвиняч, з фольклорною народною піснею «Ой у лісі дрібне листя».
В рамках заходу було організовано книжково-ілюстративну виставку творчих надбань «Перлини творчості», на якій були представлені також і чудові роботи художника Степана Вінтоняка, Ганни Стефурак ( вишивка, ткані вироби, в’язання крючком), Романа Куриліва (художня фотографія, різьба по дереву). Тож всі мали можливість насолодитися красою творінь учасників зустрічі.
І щирими були слова подяки за зустріч від начальника відділу культури, національностей і релігій райдержадміністрації Галини Канюк, директора ЦБС Марії Краховської, представниці української діаспори в Росії, дочки Михайла Восколуба  Тетяни Михайлівни.
Зустріч проходила в дружній, теплій атмосфері.
Бібліотека висловлює щиру вдячність  територіальному  центру соціального обслуговування населення ( директор Іван Казюка) за  співпрацю та допомогу в  проведенні даного заходу.

Всі зображення до публікації ПЕРЛИНИ ТВОРЧОСТІ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1017 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/7