Головна » Події » ПРОЕКТ "ЛІТЕРАТУРА"
13:23
ПРОЕКТ "ЛІТЕРАТУРА"
фото ПРОЕКТ

Євген Баран
Ювілейний портрет
Євген Баран - це ім'я. Ще краще сказати Ім'я в літературі, в критиці, в громадському житті, в Національній спілці письменників України. Зрештою, ім'я відоме в Україні.
Його поважають, з ним рахуються як з авторитетною людиною. І по фаху, і по своїй місії він учитель (якщо точніше, доцент Прикарпатського університету імені Василя Стефаника, кафедра української філології) і водночас учитель в українській літературі. Інакше, гуру, з чиїм словом звіряють своє слово письменники України, із повагою ставляться до його критики.
Євген один із серед перших і найкращих читачів в Україні, який знає формулу творчості як математик теореми і аксіоми.
Очолюючи Івано-Франківську організацію НСПУ, зрозумів природу спілчанського життя і діє згідно її законів, вдало поєднуючи власний стиль керівництва і усталені традиції, що дає якісний і позитивний результат.
А ще приємний, ерудований співрозмовник, порядна людина, не позбавлений прекрасної риси справжніх людей - почуття гумору та самоіронії. В цьому Євген -  чеховська людина.
І при всьому тому і ще раз: Євген  письменник, критик, літературознавець, громадський діяч, кандидат філологічних наук, голова Івано-Франківської організації НСПУ, заслужений працівник культури України.
З роси і води, Євгене!
                                                                                                     Василь Бабій

Категорія: Події | Переглядів: 740 | Додав: admin | Теги: письменник, голова Івано-Франківської обласної , Євген Баран, критик | Рейтинг: 5.0/3