Головна » Події » ПРЕЗЕНТАЦІЯ
20:23
ПРЕЗЕНТАЦІЯ
фото ПРЕЗЕНТАЦІЯ

16 квітня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал» ( 1-2  число 2016).
Розпочала презентацію Марія Краховська, директор ЦБС, яка зазначила, що черговий випуск  журналу «Перевал» без перебільшення можна назвати ювілейним, адже майже всі публікації часопису присвячені 160-літтю титана праці та духу Каменяра, ювілеям і датам інших класиків української літератури, а також 25-й річниці незалежності України, 45-річчю створення Івано-Франківської обласної організації НСПУ та 25-літтю з часу виходу в світ журналу «Перевал». Тому-то відкриває спільний творчий доробок письменників у ювілейний рік великого Каменяра вступне слово голови Івано-Франківського осередку НСПУ Євгена Барана «2016-й - Український!».
Журнал презентували Ярослав Ткачівський, головний редактор журналу, відповідальний секретар обласної організації НСПУ, письменник, заслужений працівник культури України, Євген Баран, голова обласної організації НСПУ, письменник-есеїст, заслужений працівник культури, член редколегії журналу, Василь Бабій, член ради обласної організації НСПУ, член Національної спілки краєзнавців України, член НСПУ, Олександр Букатюк, молодий поет, журналіст, член НСПУ, автор поетичної збірки «Мадонна Майдану», Людмила Бабій, директор ОУНБ ім. Івана Франка, член редколегії журналу, заслужений працівник культури.
Серед гостей зустрічі-презентації були заступник голови райдержадміністрації Василь  Поштарюк, заступник голови районної ради  Ігор Семків.  Присутні привітали літераторів із виходом чергового випуску журналу і побажали міцного здоров’я, творчого  натхнення та гострого пера.
«Вихід у світ спарених чисел видання знаменний тим, що своєрідним заспівом до нинішнього видання «Перевалу» став ексклюзивний матеріал родички Каменяра Оксани Франко про його рідню. Редакційна колегія також пропонує читачам наукову розвідку професора Прикарпатського Національного університету імені В.Стефаника Романа Голода про Івана Франка як «діяльного співробітника європейської цивілізаційної праці», а також поезію і прозу Франкових нащадків про велич Каменяра, про рідну Україну, про світочів нації,  про класиків вітчизняної літератури і сучасних майстрів слова тощо»,- сказав Ярослав Ткачівський.
«Література перестала бути вчителькою життя. Вона перетворюється на додаток до різноманітних світових та маргінальних розважальних шоу.
Письменники втомилися говорити з вічністю, вони втомилися говорити з людиною. Тому почали загравати зі споживачем…
Українська ситуація поглиблюється московською військовою агресією і внутрішнім безладом. Боротьба з корупцією в країні перетворилася на боротьбу корупції проти країни… Письменники, об’єднані  журналом  «Перевал» і навколо нього, всі ці глобальні проблеми розуміють і пробують на них реагувати»,   - зазначив у своєму виступі Євген Баран.
Журнал «Перевал» - це своєрідна книжка-енциклопедія історії українського суспільно-політичного, літературного життя. Журнал дуже необхідний, читаючи його, можна почерпнути чимало корисної інформації, отримати насолоду від поезії, прозових творів, мистецьких роздумів. Тому бібліотекарі повинні популяризувати його серед читачів книгозбірень, - звернулася до бібліотечних працівників Людмила Бабій.
Василь Бабій розповів про літературні ювілеї, на які багатий 2016 рік. А молодий автор Олександр Букатюк прочитав свої  поетичні твори.  
Наприкінці презентації головний редактор журналу Ярослав Ткачівський висловив сподівання, що публікації часопису припадуть до душі шанувальникам слова, цінителям творчості літераторів і краєзнавців, а "Перевал" буде на книжкових полицях не тільки шкіл та закладів культури нашого району, але й світлиць та установ у інших областях нашої єдиної України.
Присутні мали нагоду придбати нове видання "Перевалу".
                  

Всі зображення до публікації ПРЕЗЕНТАЦІЯ
Категорія: Події | Переглядів: 881 | Додав: admin | Теги: Перевал, Презентація, бібліотека | Рейтинг: 5.0/4