Головна » Події » ОСНОВНОМУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ - 20 РОКІВ...
17:51
ОСНОВНОМУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ - 20 РОКІВ...
фото ОСНОВНОМУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ - 20 РОКІВ...

Основному Закону України – 20 років… 28 червня 1996 року відбулась історична подія, що стала ключовим етапом українського державотворення. Після 24 годин безперервної праці Верховна Рада України прийняла і ввела в дію Конституцію України – «за» проголосували 315 народних депутатів. Нарешті після п’яти років незалежності в України з’явився власний Основний Закон.
Прийняття Конституції в Україні закріпило основи права незалежної держави і стало величезним кроком в розвитку демократичного українського суспільства.
Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце розвитку і вдосконалення суспільства. Вона є головним оберегом державності і демократії, незалежності і соборності. Але не слід забувати, що конституційні норми самі по собі не змінять наше життя на краще. Потрібна підвищена відповідальність та жертовна праця кожного з нас задля побудови суспільства, в якому будуть створені всі умови для всебічного розвитку людини, пануватимуть гуманізм, демократія, справедливість, як це є у цивілізованих європейських державах.
24 червня в районному Палаці культури відбулася урочиста академія з нагоди 20-ої річниці  Конституції України.
Святкування Дня Конституції -  це гарний привід відчути зв'язок   сьогодення зі славним минулим нашої країни, це можливість осягнути наші здобутки у  царині розбудови незалежної демократичної держави. Саме на цьому акцентував  увагу у своєму виступі Василь Грицюк, вчитель історії Горохолинської ЗОШ І-ІІІ ст. Від імені святочної академії дівчата в барвистих вишитих костюмах поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка.
Доповнили урочистості виступи аматорів сцени. Народний  аматорський вокальний квартет «Діброва» будинку культури с.Підгір’я, народний  аматорський вокальний ансамбль «Вишиванка» районного Палацу культури, народний  аматорський  хор «Карпатські джерела»  районного Палацу культури, народний  аматорський вокальний ансамбль «Горлиця» с. Саджава, народний  аматорський вокальний ансамбль «Бистриця» клубу с. Гута, солісти Анна Вялова та Світлана Весна виконали пісні про Батьківщину, про рідний край, про все, що дороге і милу серцю кожного громадянина великої і чудової держави, ймення якій - Україна. Видовищним і емоційним також був виступ учасників народного театру танцю «Фієста» районного Палацу культури.
В рамках заходу було влаштовано книжково-ілюстративну виставку «Конституція - правовий оберіг держави».

Всі зображення до публікації ОСНОВНОМУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ - 20 РОКІВ...
Категорія: Події | Переглядів: 822 | Додав: admin | Теги: Основний Закон України, правовий оберіг держави, Конституція України | Рейтинг: 5.0/1