Головна » Події » ПРОЕКТ "ЛІТЕРАТУРА ПРИКАРПАТТЯ"
14:16
ПРОЕКТ "ЛІТЕРАТУРА ПРИКАРПАТТЯ"
фото ПРОЕКТ

                     Ярослав Ясінський
Він не міг народитися в іншому селі. Тільки у Лісках. Так призначив йому Бог. Його можна назвати інакше: Ярослав Лісковський. Бо він тіло і душа від цього маленького, але славного села.
Квітка Цісик, як і другі Цісики, довго чекали його пришестя, щоб він оживив славне ім'я.
І він прийшов, вчасно і надовго.
Бо така його місія від Бога і йому не вдалося цього уникнути. Та він і не ховався в черепашку байдужості, бо вміє читати невидимі небесні письмена, багато з яких стають його прекрасною, неповторною ідеєю. Вона близька природі високого таланту Квітчиного співу, вона лише інакше звучить і має власний чар.
Ярослав відкрив у Лісках власну Америку - циганський горб, де злилися воєдино історія, освіта, сучасність, пісня, які стали священним даром цього особливого села.
Ясінський створив власний дивовижний світ і причарував ним численних причетників поезії, пісні і слова.
В нього є прекрасний вірш про його маму, яка в дитинстві була йому богом. Він проніс це дитинне, а значить, мудре сприйняття того світу і сам є власному розумінні богом, творцем Духу, що не вмирає, а живить нині і живитиме довго всіх нас сущих і прийдешніх. У це вірю, бо йдеться про речі безсмертні.
                                                                                                      Василь Бабій

Категорія: Події | Переглядів: 806 | Додав: admin | Теги: Ярослав Ясінський, проект Література Прикарпаття | Рейтинг: 5.0/3