Головна » Події » ЗНАЙОМИМОСЬ З ПРОФЕСІЄЮ РЯТІВНИКА
15:41
ЗНАЙОМИМОСЬ З ПРОФЕСІЄЮ РЯТІВНИКА
фото ЗНАЙОМИМОСЬ З ПРОФЕСІЄЮ РЯТІВНИКА

15 вересня у пожежно-рятувальній частині проведено годину пізнання «Рятівник – професія мужніх».
Оксана Краховська, бібліотекар центральної районної бібліотеки, у вступному слові зазначила, що 17 вересня  в Україні відзначається професійне свято – День рятівника, свято представників мужньої професії, людей, готових щодня прийти на допомогу, ризикуючи здоров'ям, а інколи і життям, професіоналів, які роблять велику справу, забезпечуючи надійний захист національного багатства, життя людей від вогню та стихії, цілодобово підтримуючи постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом. А ще розповіла про ікону Божої матері «Неопалима Купина», що є покровителькою тих, хто попав в біду, а також тих, хто їм допомагає. Ікона вважається символом рятування, допомагає пожежним у їх небезпечній роботі. Здавна цей образ шанується віруючими як захист від пожеж. Історії відомі випадки, коли люди брали ікону в свої руки і ходили навколо будівлі, яка горіла і дивним Божим промислом вогнище поступово згасало. Сила благодатної дії чудотворного образу Божої Матері і сила молитви віруючих сердець допомагала впоратися з лихом.
Начальник ІY Державної пожежно-рятувальної частини, майор служби цивільного захисту Михайло Семенців та заступник начальника IY Державної пожежно-рятувальної частини, капітан служби цивільного захисту Дмитро Бабчук ознайомили учнів Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з роботою частини, професією рятувальника.
Школярі  змогли відвідати музей пожежно-рятувальної частини, один із кращих в області, а також побачити готовність  частини діяти в екстремальних ситуаціях.

Всі зображення до публікації ЗНАЙОМИМОСЬ З ПРОФЕСІЄЮ РЯТІВНИКА
Категорія: Події | Переглядів: 696 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2