Головна » Події » ЛІТЕРАТУРНИЙ ФЕСТИВАЛЬ У ІВАНИКІВЦІ
15:40
ЛІТЕРАТУРНИЙ ФЕСТИВАЛЬ У ІВАНИКІВЦІ
фото ЛІТЕРАТУРНИЙ ФЕСТИВАЛЬ У ІВАНИКІВЦІ

Осінь похмурим небом нагадала про себе в Іваниківці. Але світло було на душі, так як славна Іваниківська земля на базі місцевої школи приймала в себе літературний фестиваль «Я син народу, що вгору йде», присвячений року Івана Франка  в Україні. Місце зустрічі підказало саме життя: в Іваниківці Великий Каменяр бував неодноразово і саме тут є і єдиний на Богородчанщині пам'ятник  українському генієві.
Хлібом-сіллю і піснею зустрічали гостей: письменника Василя Бабія, літературного критика, літературознавця, есеїста, кандидата філологічних наук Євгена Барана, молодого поета Олександра Букатюка, поетесу, лауреата премії ім. І.Франка Світлану Бреславську. Після урочистого покладання квітів до погруддя Івана Франка перейшли до зали, де всїх чекав концерт, виступи гостей, читання авторських поезій. Чарували  присутніх Франковими піснями і поезіями аматорський вокальний колектив «Ромашка», вихованці Іваниківської школи під керівництвом Іванни Доцяк, Марії Вівчарик, Олександри Гаргат та Марії Павликівської, а також інструментальний дует у складі Надії Яреми і Наталії Зорій. Ніжним і зворушливим було представлене листування закоханих Ольги Рошкевич та Івана Франка. Бібліотекарі Надія Новосельська та Надія Павликівська  оформили цікаву та інформативну  книжково-ілюстративну виставку «Правдива іскра Прометея».
«Франко - геній, символ і батько нації, яку в муках творчості народжував і плекав молоком слова, бо вірив, що Слово – Бог. А, значить, має силу над силами і дух його має надзвичайну святість, щоб впливати на серце і душу людини", – наголосив ініціатор літературного свята Василь Бабій. А нам, нащадкам генія, вкотре нагадались пророчі і мудрі рядки українського Мойсея: « Сила родиться й завзяття, не ридать, а добувать, хоч синам, як не собі, кращу долю в боротьбі».
                                                                                         Надія Павликівська,                                                         завідуюча бібліотекою-філією с. Іваниківка

 

Всі зображення до публікації ЛІТЕРАТУРНИЙ ФЕСТИВАЛЬ У ІВАНИКІВЦІ
Категорія: Події | Переглядів: 955 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1