Головна » Події » ПРЕЗЕНТАЦІЯ
15:51
ПРЕЗЕНТАЦІЯ
фото ПРЕЗЕНТАЦІЯ

22 вересня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація книжки В.Бабія «Богородчани: місто-храм», яку автор  присвятив 575-річчю Богородчан.
Нове видання В.Бабія – це своєрідна пам’ятка знакових історичних місць Богородчан... Василь Бабій - автор своєрідного стилю…, - зазначили ведучі Марія Сем’янів, провідний бібліотекар центральної районної бібліотеки, та Руслана Глебчук, бібліотекар читального залу дитячої бібліотеки, представивши і гостей зустрічі-презентації – Євгена Барана, голову обласної організації НСПУ, письменника-есеїста, заслуженого працівника культури України та Ярослава Ткачівського, письменника, поета, головного редактора журналу «Перевал», заслуженого працівника культури України.
А розпочали захід учні 7-А класу Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 літературною композицією «Славними сторінками міста Богородиці».
Про походження міста Богородиці, історичні місця, свій біль з приводу руйнації історичних пам'яток в Богородчанах розповідав Василь Бабій, зачитавши декілька творів із книжки та закликав молоде покоління берегти історичну минувшину, "брами пам’яті", те, що створили люди, знати та любити своє місто.
Активні учасники масових заходів, користувачі бібліотеки Марія Павликівська та Євген Галавай поділилися з молоддю  спогадами своїх батьків, дідів про історичне минуле Богородчан.
Василь Бабій є небайдужою людиною, у нього  величезна любов до міста, до історії… він фіксує, карбує сторінки історії, в цьому є цінність його творів, - зазначив Євген Баран, привітавши автора з виходом у світ ще однієї книжки.
…Це своєрідні фрески історичного болю,  скрижалі пам’яті, біль його серця, … який фіксує і передає для майбутнього,  для пам’яті, - продовжив Ярослав Ткачівський, вітаючи автора. Міцного здоров'я, здійснення всіх творчих задумів та ідей, добрих меценатів побажала письменику і директор ЦБС Марія Краховська, яку поважні гості за плідну співпрацю з Івано-Франківською обласною організацією НСПУ, вагомий вклад у популяризацію української книжки та журналу "Перевал", а також з нагоди ювілею нагородили грамотою.
В рамках заходу влаштовано книжково-ілюстративну виставку «Сторінками міста Богородиці»(за творчістю Василя Бабія).

 

Всі зображення до публікації ПРЕЗЕНТАЦІЯ
Категорія: Події | Переглядів: 745 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1