Головна » Події » ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ - ЦЕ ГІДНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МАЙБУТНЬОГО КОЖНОГО З НАС
13:38
ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ - ЦЕ ГІДНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МАЙБУТНЬОГО КОЖНОГО З НАС
фото ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ - ЦЕ ГІДНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МАЙБУТНЬОГО КОЖНОГО З НАС

28 вересня  в Богородчанах  в центрі міста пройшов флешмоб на тему «Легалізація заробітної плати – це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас», зорганізований працівниками управління Пенсійного фонду у Богородчанському районі. В заході взяли участь також бібліотечні працівники централізованої системи.
Мета заходу: привернути увагу громадськості до проблем нелегальних трудових відносин та "тіньової" зарплати. Адже, тінізація доходів і зайнятості негативно впливає на соціальну захищеність громадян  та стан надходження коштів до бюджету Фонду. "Сіра" заробітна плата, яку маскують за офіційними трудовими відносинами й виплачують на рівні мінімальної, або нижче за неї, приховує в собі великі фінансові резерви для надходжень до Пенсійного фонду та сплати податків.
На жаль, чимало роботодавців просто ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати й змушують найманих робітників працювати за невелику зарплату, а часом й зовсім не декларуючи оплату їхньої праці. Бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, видають працівникам зарплату в «конвертах». В результаті, погодившись на одержання зарплати в «конвертах», більшість людей не задумується, що свідомо обкрадають самі себе.
Працівники  Фонду розповсюджували інформаційні буклети та листівки, переконували перехожих про важливість офіційного оформлення трудових відносин і переваги легальної зайнятості, пропонували реєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України з метою самостійного контролю за сплатою роботодавцем страхових внесків.
Отже, наймана праця без належного оформлення трудових відносин містить чимало негативних явищ, тож в умовах сьогодення дана проблема залишається актуальною. Суспільство повинно зрозуміти, що легалізації заробітної плати альтернативи немає.
Сума нарахованої пенсії залежить не лише від наявного страхового стажу, але і від нарахованої заробітної плати: чим більша заробітна плата, з якої відповідно сплачено єдиний соціальний внесок, тим вищий розмір пенсії.
Тож подбайте завчасно про свою пенсію!

Всі зображення до публікації ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ - ЦЕ ГІДНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МАЙБУТНЬОГО КОЖНОГО З НАС
Категорія: Події | Переглядів: 932 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4