Головна » Події » ТВОРЧА ЗУСТРІЧ
20:48
ТВОРЧА ЗУСТРІЧ
фото ТВОРЧА ЗУСТРІЧ

18 жовтня  у читальному залі центральної районної бібліотеки пройшла творча зустріч з поетом-гумористом, поетом-піснярем, заслуженим діячем естрадного мистецтва України Нестором Мартинцем. На зустріч були також запрошені бібліотекарі сільських книгозбірень, щоб поспілкуватися з автором, почути живе поетичне слово, виношене в серці цього чоловіка.
З творчістю Нестора Мартинця ознайомила присутніх Марія Сем'янів, провідний бібліотекар відділу обслуговування, ведуча заходу.
З під-пера автора вийшло більше 20 книг поезії, гумористичних оповідань, бувальщин, коломийок, оповідок, новел, а також художньо-публіцистична повість «Пекло посеред раю». На слова Н.Мартинця написано більше 170 пісень, понад 100 з яких стали переможцями та лауреатами Міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсів. Побачили світ більше 10 аудіодисків гумору та пісень…
В ході зустрічі Нестор Мартинець презентував нову поетичну збірку «В нас вітчизняна йде війна», а також розповів про своє життя, зустрічі з воїнами АТО на сході України, творчі плани, з радістю відповів на питання, які виникали у присутніх. Юні шанувальники, учні Росільнянської ЗОШ І-ІІІ ст. Юлія Гоголь, Настя Федорів, Тетяна Канюк прочитали вірші із презентованої збірки ("Виріс у садочку сонях", "Бідкається, плаче мати", "Ти в Росії", "Молімся, люди"), пісні виконували Христя Гоголь («Усмішка мами»), Настя Федорів, Тетяна Канюк («Любити ніколи не пізно»), Марія Крицька, зав. бібліотекою-філією с. Маркова ("Земля ридає, плачуть небеса"). Вірш "Для вас вже не витьохтують птахи" прочитала Галина Магас.
Присутні також мали змогу ознайомитися з творчим доробком Нестора Мартинця, переглянувши книжкову виставку «Перлини творчості», мультимедійну презентацію та прослухати пісні відомих виконавців ("Покликаний ти був служити Богу"(В.Печарський), "Моя Україно"(Ю.Яремчук), "До рідного дому"(Ю.Мартинець),"Пісня про тата","Сотні прізвищ написано золотом"(О.Сливка), "Доброта"(В.Келебай).
Слова подяки, в адресу гостя, були сказані директором ЦБС Марією Краховською, за приємну зустріч і за поезії, які прозвучали у авторському виконанні.
Зустріч вийшла щирою, теплою, спілкування – живе, цікаве та відверте.

 

Всі зображення до публікації ТВОРЧА ЗУСТРІЧ
Категорія: Події | Переглядів: 930 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5