Головна » Події » ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР
19:54
ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР
фото ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР

20 жовтня на базі Коломийської центральної районної бібліотеки  відбувся обласний семінар для завідуючих відділів/секторів краєзнавства ЦРБ «Бібліотечне краєзнавство – трансформація послуг та ресурсів», організований обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І. Франка та Коломийською ЦБС.  У роботі семінару від Богородчанської центральної районної бібліотеки  взяла участь Оксана Краховська.
Відкрили семінар і привітали учасників Оксана Ющишин, головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій обладміністрації, Людмила Бабій, директор ОУНБ ім. І. Франка, Любомир Глушков, голова Коломийської РДА, Роман Дячук, голова районної ради та Людмила Федор, начальник відділу культури Коломийської райдержадміністрації.
Орина Бирчак, директор Коломийської районної бібліотеки ознайомила з роботою і здобутками бібліотек Коломийщини. 
Учасники семінару прослухали консультації «Бібліотечне краєзнавство в сучасному інформаційному та соціокультурному просторі Івано-Франківщини»( Галина Горбань, заступник директора з наукової роботи ОУНБ ім. І Франка), «Краєзнавчі інновації вітчизняних та зарубіжних бібліотек»( Христина Шовкопляс, бібліотекар відділу краєзнавчої літератури ОУНБ ім. І Франка). 
Наталія Тарновецька, завідувачка краєзнавчого відділу Коломийської центральної районної бібліотеки поділилась з колегами досвідом роботи(«Робота краєзнавчого відділу ЦРБ – внесок у духовну скарбницю регіону».
В ході семінару відбулася презентація книги «Автентичні страви Коломийщини», яка є колективним доробком бібліотекарів Коломийської ЦБС. Долучився до цього видання також Микола Савчук, краєзнавець, письменник-гуморист, журналіст. Він розповів про презентоване видання, тісну співпрацю з бібліотеками району та привітав учасників семінару, побажавши  усім плідної праці. 
Про новації в діяльності краєзнавчих відділів бібліотек області розповіли: Ніна Шищак, завідувачка сектору краєзнавства Рожнятівської ЦБС («RETRO бібліотека як засіб популяризації історії бібліотечної справи Рожнятівщини»), Раїса Грушецька, завідувачка краєзнавчого відділу Надвірнянської ЦРБ («Проектна діяльність краєзнавчого спрямування»), Марія Сорока, завідувачка краєзнавчого відділу Городенківської ЦБС («Краєзнавство –  пріоритетний напрям роботи публічних бібліотек»). 
 Учасники семінару відвідали Музей писанкового розпису, архітектурна споруда якого, у формі найбільшого у світі 13-метрового яйця-писанки, є своєрідною візитівкою не тільки Коломиї, а й України; ознайомилися з роботою бібліотеки-філії с. Матеївці.
На завершення відбувся змістовний діалог бібліотечних працівників, обмін досвідом та обговорення. Учасники семінару представили свою видавничу продукцію краєзнавчої тематики. 

 

 

Всі зображення до публікації ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР
Категорія: Події | Переглядів: 831 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1