Головна » Події » ШКОЛА МЕНЕДЖЕРА У РОЖНЯТОВІ
20:28
ШКОЛА МЕНЕДЖЕРА У РОЖНЯТОВІ
фото ШКОЛА МЕНЕДЖЕРА У РОЖНЯТОВІ

17 листопада   на базі Рожнятівської центральної районної бібліотеки пройшла школа менеджера для директорів центральних районних, міських  та обласних бібліотек на тему «Бібліотека в регіональному інформаційному просторі: суспільні виклики». В роботі школи менеджера  від Богородчанської централізованої бібліотечної системи  взяла участь Марія Краховська, директор ЦБС.
Людмила Бабій, директор Івано-Франківської ОНУБ ім. Івана Франка, відкривши роботу школи, окреслила цілі і завдання школи менеджера та зупинилась на питанні «Співпраця з громадськістю задля просування читання і книги». 
Учасників фахових навчань привітали  та побажали всім присутнім плідної праці на благо процвітання українських бібліотек та розвитку культури краю Мирослава Корнелюк, заступник начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної держадміністрації, Василь Рибчак, голова Рожнятівської районної ради, Олег Понайда, заступник голови Рожнятівської районної ради та Ніна Дичка, в.о. начальника відділу культури Рожнятівської райдержадміністрації. 
Людмила Любаренко, завідувачка науково-дослідного відділу ДЗ «Національна парламентська бібліотека України», скориставшись мультимедійною презентацією, висвітлила тему  «Бібліотека і громада: соціокультурні дослідження як інструмент діагностики та оцінки».
Марія Рибчак, директор Рожнятівської ЦБС,  представши присутнім колектив районної бібліотеки, ознайомила зі структурними відділами центральної районної бібліотеки, акцентувавши увагу на зонуванні та тематично-жанровій розстановці  фонду у книгозбірні; розповіла про щойно відкриту релакс-кімнату «З книгою наодинці», поділилася досвідом створення кімнати-музею («RETRO бібліотека як новий формат бібліотечного обслуговування»).
Учасники школи менеджера  переглянули відеоролик «RETRO бібліотека: від хати-читальні до сучасної книгозбірні».
Своїм досвідом роботи ділилися Світлана Сокульська, директор Калуської ЦБС («Соціальні проекти: конструктивний діалог громади та бібліотек Калущини»), Ірина Мельник, директор Тисменицької ЦБС («Бібліотеки Тисмениччини в сучасному соціумі»).
На завершення між учасниками фахових навчань відбувся професійний діалог «Роль бібліотечного менеджменту у взаємодії з населенням і владою» та підведення підсумків роботи школи менеджера у Рожнятові.


 

Всі зображення до публікації ШКОЛА МЕНЕДЖЕРА У РОЖНЯТОВІ
Категорія: Події | Переглядів: 819 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/7