Головна » Події » "ПРАВОВИЙ ТЕАТР" ДЛЯ БІБЛІОТЕКАРІВ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ
16:43
"ПРАВОВИЙ ТЕАТР" ДЛЯ БІБЛІОТЕКАРІВ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ
фото

23 листопада в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка в рамках програми „ПОЛІС” (Поліція і Спільнота) відбувся „правовий театр” для бібліотекарів Івано-Франківщини.
Програма „ПОЛІС" має на меті вибудувати плідну співпрацю між поліцією та тими, для кого вона працює і кого захищає, зокрема шляхом організації зустрічей представників місцевої поліції та громадськості на базі бібліотек та інших публічних платформ.
Саме тому обласна бібліотека як основний методичний центр і організувала такий захід. На зустрічі були присутні бібліотекарі всіх районів Івано-Франківщини, від Богородчанської центральної районної бібліотеки – Мар’яна Краховська, бібліотекар Інтернет-центру.
Бібліотекарі Христина Шовкопляс та Віра Хімейчук ознайомили всіх із проектом та його реалізацією в Україні та області, також запропонували найцікавіші та найефективніші види заходів спільно з патрульною поліцією, які можна проводити у бібліотеках: картування, „правовий театр", кіноклуб, „жива бібліотека", інтерактивні ігри (брейн-ринг, вікторина тощо). Саме ці заходи дають змогу встановити перший контакт з патрульними та в неформальній обстановці поставити питання, що найбільше цікавлять, знайти рішення базових проблем громади.
Поліцейські підготували мультимедійну презентацію про підрозділи Національної поліції, специфіку своєї роботи та про особливості роботи в різних районах Прикарпаття. Патрульні зацікавили бібліотекарів, відповідали на багато питань.
Крім того, під час зустрічі присутні стали учасниками одного із запропонованих їм заходів - „правового театру". Вони моделювали три складні ситуації та навчились правильно поводитись у таких обставинах, спілкуватися з патрульними, та передусім - не потрапляти в такі ситуації та бути відповідальними громадянами.
На заході була присутня юристконсульт Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка Неміш Н.Р., яка консультувала  та відповідала на запитання учасників.
Тож задоволення від спілкування отримали всі, а працівники бібліотек запросили патрульну поліцію в райони Івано-Франківщини для подальшої співпраці.
 
 

Категорія: Події | Переглядів: 864 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5