Головна » Події » ТРИЧІ МЕНІ ЯВЛЯЛАСЯ ЛЮБОВ...
10:51
ТРИЧІ МЕНІ ЯВЛЯЛАСЯ ЛЮБОВ...
фото ТРИЧІ МЕНІ ЯВЛЯЛАСЯ ЛЮБОВ...
Роман Горак – прозаїк, есеїст, драматург, член Національної спілки письменників України, заслужений працівник культури України. Визнаний  лауреатом літературної премії ім. В. Стефаника 2016 року.
Народився 17 січня 1942 р. у м. Городок Львівської області. Навчався у Львівському  університеті ім. Франка на хімічному факультеті (1959-1964), згодом – в аспірантурі на кафедрі  органічної хімії університету. Працював у Бориславській філії Всесоюзного інституту органічної хімії та хлорної промисловості, викладачем Хмельницького вищого артилерійського командного  училища, в Українському  науково-дослідному інституті поліграфічної промисловості, в різних науково-дослідницьких лабораторіях.
Літературним та дослідницьким об’єктом творчості Романа Горака є біографічні романи про письменників та діячів культури  різних епох, які він почав друкувати з 1978 року.
Роман Горак – автор кількасот літературознавчих статей, півсотні окремих книжок.
З нагоди 75-річчя від дня народження Романа Горака на абонементі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа  діє  виставка одного автора «Тричі мені являлася любов...».
Образна й водночас насичена фактажем документалістика Р.Горака захоплює. Цей пристрасний настрій надає  читацьким роздумам нового поштовху. Хочеться пізнавати далі, нове, маловідоме.
Шановні користувачі! Пропонуємо вам ознайомитися з виставкою одного автора, завітавши до нашої бібліотеки.
 
Категорія: Події | Переглядів: 727 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2