Головна » Події » ВІЧНИЙ ДЕНЬ ЄДНАННЯ
20:34
ВІЧНИЙ ДЕНЬ ЄДНАННЯ
фото ВІЧНИЙ ДЕНЬ ЄДНАННЯ
22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.
20 січня в районному Палаці культури відбулася урочиста академія, присвячена Дню Соборності України. У заході взяли участь  представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, учні шкіл,  жителі селища.
Присутні урочистостей віддали шану пам'яті всім героям покладанням квітів до пам'ятних місць і постаментів борцям за волю України. Потім була хвилина мовчання за всіма загиблими, виконання Державного Гімну України, а  народний аматорський хор "Карпатські джерела» під керівництвом Володимира Канюка подарував глядачам кілька патріотичних українських пісень.
Своїми роздумами поділився з присутніми  заступник голови обласної організації Національної спілки письменників України, голова районного товариства «Просвіта» України Василь Бабій.
– Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності,  – зазначив у своєму виступі письменник Василь Бабій.
Звучали  українські патріотичні пісні у виконанні  зразкових ансамблів «Підгірянка» та «Бойківчанка», народного аматорського оркестру «Візерунок», народного аматорського фольклорного колективу «Живиця», заслуженого артиста України Ярослава Крайника, солістки Інни Борух. 
У  глядацькій залі була розгорнута книжково-ілюстративна  виставка «Злука віків і волі-вічні дзвони».
Ведучі урочистостей –  Світлана Панько, художній керівник  та Василь Ковальчук, директор районного Палацу культури.
 
Всі зображення до публікації ВІЧНИЙ ДЕНЬ ЄДНАННЯ
Категорія: Події | Переглядів: 807 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5