Головна » Події » КСЕНІЯ ДАНИЛЮК-ЛАУРЕАТ РАЙОННОЇ ПРЕМІЇ ім.М.ЯЦКІВА
16:52
КСЕНІЯ ДАНИЛЮК-ЛАУРЕАТ РАЙОННОЇ ПРЕМІЇ ім.М.ЯЦКІВА
фото КСЕНІЯ ДАНИЛЮК-ЛАУРЕАТ РАЙОННОЇ ПРЕМІЇ ім.М.ЯЦКІВА

17 лютого відбулося засідання комісії з присудження літературно-мистецької премії ім. Михайла Яцківа. За його підсумком двадцять четвертим лауреатом стала директор Яблуньської ЗОШ-І-ІІІ ступенів Ксенія Данилюк.
За дорученням колективу центральної бібліотеки ім. М. Яцківа її директор Марія Краховська звернулася до членів комісії з поданням про присвоєння звання лауреата жительці с. Богрівка Ксенії Данилюк. У творчому доробку К.Данилюк - упорядковані записи усної народної творчості: збірки "Ой весела коломийка по горі ходила. Коломийкові мережанки села Богрівка", "Разом ся згуртуймо і заколядуймо". Нині на завершенні праця над збіркою авторських пісень "Де пісня солов'їна, там рідна Україна". Надзвичайно цінними є зібрані матеріали з історії села: "З попелу забуття. Слідами Першої' світової'", "Бій під Заломищами -героям слава!". Поезії та пісні Ксенії Данилюк у свій час увійшли до збірки районного альманаху "Словоцвіт".
Ксенія Данилюк є незмінним учасником культурно-мистецьких заходів нашого краю. Та, мабуть, одним з найбільших здобутків стала її робота на проектом "Славна скриня мистецького роду", яскраво представлена не тільки у Богрівці, а й на районній сцені. Також у доробку номінанта на районну премію - прекрасні вишивки, великодні писанки, весільні калачі та короваї.
Члени комісії підтримали подання та одноголосно визнали Ксенію Данилюк лауреатом премії ім. Михайла Яцківа.
 

Категорія: Події | Переглядів: 743 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0