Головна » Духовна криниця » ПРЕКРАСНІ МИТІ СПІЛКУВАННЯ З ОКСАНОЮ КУЗІВ
18:00
ПРЕКРАСНІ МИТІ СПІЛКУВАННЯ З ОКСАНОЮ КУЗІВ
фото ПРЕКРАСНІ МИТІ СПІЛКУВАННЯ З ОКСАНОЮ КУЗІВ

Іноді життя достарчає нам приємні дарунки. Одним із них є презентація книги талановитої письменниці Оксани Кузів "Назови мене своєю", яка відбулася  22 березня в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа.  
Слово  Оксани Кузів - легке і виважене, гостре і бунтівне, колоритне і пристрасне... В ньому любов і зрада, відчай і віра, відчайдушність і зневіра, радість і журба... А головне - воно здатне зцілити, розрадити, підтримати, звеселити і навіть спопелити..., - зазначила у вступному слові Марія Сем’янів, провідний бібліотекар відділу обслуговування. 
Народилася Оксана Кузів у Бурштині, тепер мешкає і працює в Івано-Франківську. З словом було пов’язане все життя письменниці, починаючи з обраного фаху (викладач української мови та літератури) та продовжуючи її роботою в царині журналістики.
З творчістю п. Оксани богородчанці уже знайомі завдяки книжці «Адамцьо», що побачила світ у 2014 і перевидавалась п’ять разів, була визнана  “Книжкою року у молоді Прикарпаття”, а за версією «Вся Україна читає дітям» увійшла до  80-ти найкращих українських художніх книг останнього десятиліття.
Гідно поцінована шанувальниками поетичного слова і дебютна збірка поезій  «У закапелках душі» (2015).
А нова книга «Назови мене своєю» стала «родзинкою» Форуму видавців у Львові і уже ввійшла до Топ-п’ятірки  найбільш читаних книжок України.
В основі повістей – людські долі і глибока мораль, заробітчанство і людська совість, материнство і шлях до мрії. Теми не нові, але розкриті під цікавим кутом, читаються легко, на одному подиху.
Повість чи бувальщина «Адамцьо. Вінець божого творива…» також знайшла своє місце у новій книжці “Назови мене своєю». Тож розпочалась  презентація книги фрагментом вистави «Адамцьо» за участю аматорів Вигодського народного театру.
А далі слово взяла письменниця. ЇЇ виступ сприймався присутніми на одному подиху. Вона емоційно зачитувала уривки своїх нових повістей, які увійшли до книги: «Таїнство», «Артистка», «Назови мене своєю», а також читала авторську поезію.
Оксану Кузів завжди хвилюють питання межі добра і зла, розумного і глупства, коли любов, ненависть, смерть переплітаються складними вузлами. У своїх творах авторка осмислює питання кари за гріхи, покути та прощення. Погодьтеся, не кожному авторові щастить бачити своїх персонажів у сценічному втіленні. Вже є  вистави за творами О. Кузів («Адамцьо» і «Таїнство»), в яких ролі майстерно виконали актори-аматори Вигодського народного театру під керівництвом режисера Богдана Мельника.
Начальник відділу культури, національностей та релігій  райдержадміністрації Галина Канюк, директор Богородчанської ЦБС Марія Краховська, вчителі Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Оксана Вербовська та Руслана Битківська від щирого серця подякували письменниці Оксані Кузів за її творчість, яка до глибини душі проймає кожного читача, за справжність і правду життя, за приємні миті спілкування та побажали міцного здоров’я, творчої наснаги та натхнення до написання нових неперевершених творів.
На згадку про зустріч письменниця подарувала бібліотеці презентовану книгу, а всі охочі також змогли придбати книжки з автографом письменниці.

Всі зображення до публікації ПРЕКРАСНІ МИТІ СПІЛКУВАННЯ З ОКСАНОЮ КУЗІВ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1343 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5