Головна » Духовна криниця » В МОЛИТВІ СИЛА НЕЗБАГНЕННА...
19:15
В МОЛИТВІ СИЛА НЕЗБАГНЕННА...
фото В МОЛИТВІ СИЛА НЕЗБАГНЕННА...

Просіть і дасться вам,
шукайте і знайдете,
стукайте і відчинять вам,
бо кожен, хто просить - отримує,
хто стукає - тому відчиняють.
Про молитву – нашу поміч, чисте джерело світла і добра йшла  мова на черговому засіданні літературно-мистецької світлиці «Духовна криниця»: «В молитві сила незбагненна…»,  яке відбулося  4 квітня в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа. 
Молитва – це розмова з Богом. Вона необхідна для нас так само, як повітря і їжа. У нас все від Бога і немає нічого свого: життя, здібності, здоров'я, їжа, все це дається нам Богом. Тому  в радості і в смутку, при  потребі чи з подякою ми повинні звертатися до Бога. Саме молитва дозволяє відчути радість присутності Бога в нашому житті. Бог поважає та цінить не кількість промовлених молитов, чи їх риторику, вишуканість, мелодійність, чи логічність, а щирість та відкритість наших сердець до молитви, до розмови з Богом. Ми не повинні обмежуватися лише тим часом, коли стоїмо у храмі навпроти ікони чи образу, чи читаючи Святе Письмо. Молитва може повсякденно проникати в усі закутки нашого життя, це нелегка праця, але той, хто намагається молитися постійно, отримує допомогу з небес, - зазначили Марія Сем’янів та Марія Пороговська, бібліотекарі центральної районної бібліотеки, ведучі  заходу.
Про  велику живильну силу молитви-єднання з Богом, дію молитви, що зцілює душу та зміцнює людину  говорив  священик УГКЦ Івана Богослова  о. Іван Мачкодера, поблагословивши  захід.
Розпочався захід піснею-презентацією, піснею-молитвою «Помолимось» у виконанні Павла Дворського.
Що таке  молитва, її святість і значення у житті кожної людини  подала присутнім Оксана Вербовська, вчителька християнської етики Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, авторка віршів духовної тематики, доповнюючи свою розповідь мультимедійною презентацією «В молитві сила незбагненна…».
Надзвичайно зворушливим було художнє читання у виконанні Галини Магас, керівника народного театру районного Палацу культури (есе Руслани Битківської «Роздуми в Гетсиманському саду», вірш с. Соломії Крушинської «А я молюсь»).
Нікого не залишила байдужим і хвилююча розповідь-сповідь, розповідь-спомин спілкування з Богом в молитві Руслани Битківської, вчительки Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2.  В розумінні п. Руслани молитва – це преображення.
Своїми роздумами, враженнями від відвідання святих місць, зокрема, Єрусалиму, а також про значення книги в пізнанні істини, Бога поділився і письменник Василь Бабій.
Про терпіння Ісуса Христа, трагедію гріха, гріха, який розпинає Христа говорив у своєму виступі Ігор Присяжнюк, учасник молодіжної християнської спільноти ім. Григорія Хомишина УГКЦ Івана Богослова, в його ж виконанні звучали пісні духовної тематики «Пробач», «Коли в душу загляне тривога», «Спасителю мій».
На згадку присутні отримали пам’ятку користувачу «Святий Дух, як третя Божа Особа, є рівний Отцеві і Синові, від яких від віків походить», яку виготовила бібліотека в рамках даного заходу.
Людина мусить сіяти зерно, щоб мати хліб, садити виноградники, щоб мати вино, а через молитву ми можемо отримати ласки від Бога, щоб спастись. Черпаймо з неї всю мудрість і чесноти, живімо праведно й чесно і отримаємо Божу благодать.
 

Всі зображення до публікації В МОЛИТВІ СИЛА НЕЗБАГНЕННА...
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1133 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/6