Головна » Події » "ВІКІПЕДІЯ СТАНЕ БІЛЬШ УКРАЇНОМОВНОЮ
08:05
"ВІКІПЕДІЯ СТАНЕ БІЛЬШ УКРАЇНОМОВНОЮ
фото

Пропозиції громадськості, спрямовані на розвиток українськомовного розділу «Вікіпедії», знайшли підтримку в Уряді країни. Нещодавно було доручено органам виконавчої влади вжити відповідних заходів задля їхньої успішної реалізації у 2017 році.
Серед запропонованих громадськістю кроків – внесення змін до навчальних програм з інформатики, географії, історії та літератури для учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів щодо використання українськомовного розділу «Вікіпедії», йдеться у повідомленні департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.
Крім того, серед запропонованих заходів можливість підготовки студентами матеріалів для «Вікіпедії», сприяння проведенню української частини міжнародного конкурсу «Вікі любить пам’ятки», сприяння проведенню конкурсу з розміщення наукових робіт в українському розділі «Вікіпедії».
Українськомовний розділ «Вікіпедії» становить приблизно 680 тисяч статей і вона посідає 16-те місце серед усіх розділів за кількістю статей, на 11-му місці серед європейських Вікіпедій та посідає ІІІ місце серед Вікі слов'янськими мовами.
До слова, в листопаді 2012 року між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та ГО «Вікімедіа Україна» було підписано меморандум про співпрацю спрямований, зокрема, на поширення серед викладачів університету форми самостійної роботи студентів у Вікіпедії (замість написання рефератів). Зараз таку практику використовують більшість ВНЗ України.
 

Категорія: Події | Переглядів: 668 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0