Головна » Події » ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ
16:48
ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ
фото ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ

Знай наших!
КУЛЬТПРАЦІВНИКИ ТА МИТЦІ РАЙОНУ ВРАЗИЛИ ОБЛАСНУ ЕЛІТУ
У БОГОРОДЧАНАХ ВІДБУЛАСЯ КОЛЕГІЯ УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ, НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ ТА РЕЛІГІЙ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
У наш райцентр приїхав потужний культпросвітницький десант. Зокрема, у складі делегації були директори обласних бібліотек, музеїв області, обласної філармонії, працівники навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття, обласного театру фольклору, масових свят та видовищ, начальники відділів та управлінь культури районних і міських адміністрацій, голови творчих спілок, представники Печеніжинської та Старобогородчанської об'єднаних територіальних громад (OTT) тощо. Колегія під головуванням начальника управління культури національностей та релігій облдержадміністрації Володимира Федорака розглянула питання "Про стан діяльності закладів культури Богородчанського району.
Гостей вітали голова райдержадміністрації Франко Єжак, заступник голови РДА Василь Поштарюк, начальник відділу культури, національностей та релігій РДА Галина Канюк, народний аматорський оркестр "Візерунок", юні танцюристи Старобогородчанської OTT. Благословили присутніх отці Іван Мачкодера та Михайло Момот, котрі вручили на згадку міні-копії Богородчанської чудотворної ікони.
Знайомство із здобутками наших працівників культури розпочалося з культурно-мистецького центру "Скарбниця". Гості змогли побачити, доторкнутися, спробувати витвори унікальних майстрів району: коровайниці Ксенії Данилюк (Богрівка), винороба Василя Богровецького (Раковець), пасічника Костянтина Лецина (Богородчани), дизайнера Марії Хименець (Саджава), фольклориста Петра Катрича (Бабче), художника Івана Попойлика (Дзвиняч), а також роботи з бісеру, насіння та шкіри відповідно Віти Пінчук (Старі Богородчани), Ольги Федюк (Богородчани), Оксани Ватаманюк (Дзвиняч).
Члени колегії переглянули відеофільм про підсумки минулорічного проекту "Славна скриня мистецького роду", виставку матеріалів про розвиток культури у кожному населеному пункті району, заслухали доповідь Галини Канюк про досягнення в галузі за минулий рік, яка вдало доповнювалася показом слайдів. Веселою великодньою композицією вразив гостей виступ народного театру танцю "Фієста" - одного з кращих художніх колективів не лише області, а й за-гальнонаціонального рівня (керівник Богдана Макар).
До речі, виїзна колегія у нашому районі востаннє була чотирнадцять років тому. Тому для багатьох її членів потужний мистецький пласт, представлений того дня, вразив і став приємним відкриттям. Не випадково на підсумковому засіданні звучали пропозиції оцінити роботу закладів культури району на "відмінно", проте, згідно з положенням, вона може бути тільки "задовільною" або "незадовільною".
                                                                                       Михайло ЗАХАРЧУК, 
                                                          «Слово народу», 28 квітня 2017 року, С.3
 

Категорія: Події | Переглядів: 800 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1