Головна » Події » ЧОРНОБИЛЬ: БЕЗ ПРАВА НА ЗАБУТТЯ
20:12
ЧОРНОБИЛЬ: БЕЗ ПРАВА НА ЗАБУТТЯ
фото ЧОРНОБИЛЬ: БЕЗ ПРАВА НА ЗАБУТТЯ

26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших трагедій в історії українського народу - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. У цей день людство побачило справжню силу мирного атому. Масштаби цієї події набули характеру велетенської екологічної катастрофи, що зачепила життя десятків мільйонів людей в Україні та в сусідніх країнах, а збитки від неї не піддаються обліку, бо неможливо оцінити шкоду, завдану здоров'ю людей, втрати від радіоактивного забруднення довкілля, орних земель, джерел водопостачання, рідних домівок.
Катастрофа і зараз впливає на життя мільйонів людей. Та її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва учасників ліквідації наслідків аварії - наших співвітчизників. Ризикуючи своїм життям та здоров'ям, вони виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.
26 квітня у культурно-мистецькому центрі «Скарбниця» відбувся вечір-реквієм «Чорнобиль – чорний спомин, чорний біль».
Кожен твір, кожне слово, що лунало у цей день, змушувало задуматись над подіями, що сталися тієї квітневої ночі. І пісні  у виконанні   Христини Андріїв-Зейналян, Софії Михащук, Христини Кривцун, гурту "Старунці", і прозові та віршовані рядки ведучих заходу Василя Ковальчука та Світлани Панько, і хронологічні фрагменти подій Чорнобильської аварії, які демонструвались на мультимедійній дошці.
Присутні вшанували пам'ять загиблих та померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, постраждалих внаслідок цієї катастрофи громадян. 
До ліквідаторів аварії на ЧАЕС зі словами вдячності і розради звернувся голова обласної організації «Спілки чорнобильців» Нестор Мартинець. Йому як учаснику і голові спілки, напевно, найбільше,  зрозумілі соціальні, психологічні, професійні, сімейні проблеми «чорнобильців» і те, як їх подекуди нелегко вирішити.   
Вшанувати їхній життєвий подвиг прийшли заступник голови райдержадміністрації Василь Петришин та заступник голови районної ради Ігор Семків. Представники влади висловили «чорнобильцям» щиру подяку за мужність і героїзм, який вони проявили у 1986 році, вручили грамоти та грошові винагороди.
В рамках заходу влаштовано книжкову виставку-реквієм «Чорнобиль: без права на забуття».

Всі зображення до публікації ЧОРНОБИЛЬ: БЕЗ ПРАВА НА ЗАБУТТЯ
Категорія: Події | Переглядів: 745 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0