Головна » Події » ПРОЕКТ "ДІЯЧІ ЦЕРКВИ"
11:59
ПРОЕКТ "ДІЯЧІ ЦЕРКВИ"
фото ПРОЕКТ

           Андрей ШЕПТИЦЬКИЙ
Бог дав нашій українській історії кількох велетнів-діячів, чиї прізвища розпочинає літера «Ш» (яка нагадує наш герб - тризуб). Це: Маркіян Шашкевич, Тарас Шевченко, Андрей Шептицький, Роман Шухевич.
Два з них священослужителі: Шашкевич і Шептицький. Три - із Галичични. Буква «Ш» у прізвищах священослужителів ще нагадує трисвічник, що символізує святу Трійцю.
Андрей Шептицький, не просто митрополит галицький, він - патріарх церкви, «Патріа» - батько греко-католицької Церкви, який її творив і розширював світоглядно, надаючи все глибших і вищих розумінь ролі християнства.
Епоха, яку розпочав своєю діяльністю Андрей Шептицький, епоха Шептицького - триває і досі. Ми живемо в ній, підтримуємося ідеями Боголюбства і братерства досі. Фундамент церкви, як Христової віри і любові - міцний, і дозволяє будувати царство Боже на землі кожному з нас, виходячи із науки Андрея Шептицького.
...Свого часу Андрей Шептицький був станіславським єпископом. Пам'ять його увіковічена назвою майдану його імені і пам'ятником йому на цій священній площі.
                                                                                  Василь Бабій, член НСПУ


 

Категорія: Події | Переглядів: 789 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1