Головна » Події » ЗАЧАРОВАНИЙ ЛЮДСЬКОЮ КРАСОЮ
19:07
ЗАЧАРОВАНИЙ ЛЮДСЬКОЮ КРАСОЮ
фото ЗАЧАРОВАНИЙ ЛЮДСЬКОЮ КРАСОЮ

24 травня в читальному залі проведено літературну годину ««Син Подільської землі, співець її краси і слави»(до 105-річчя від дня народження Михайла Стельмаха).
Про життєвий і творчий шлях письменника розповіла Наталія Труніна, бібліотекар абонементу.
Михайло  Стельмах – український письменник, драматург, фольклорист. Член Спілки письменників УРСР, академік АН УРСР. Автор поетичних та прозових творів, а також книг для дітей. Один із перших у повоєнній художній літературі порушив проблему Голоду 1932-1933 років та боротьбу ОУН-УПА проти СРСР.
Михайло Стельмах – один із найяскравіших знавців багатства української мови. Своїми поезіями, оповіданнями, повістями і романами він підніс рідне слово до високих вершин в українському письменстві XX ст. Завдяки цьому митець відбив глибинні площини народного життя, визначальні ознаки української ментальності, змалював типові народні характери. У його художньому світі земля і людина посідає центральне місце, навколо якої обертається цикл романів письменника. У цьому світі йде гостра боротьба правди і кривди, утверджується добро і заперечується зло.
Палітра словесних барв у Михайла Стельмаха  багатогранна і соковита. У кращих поезіях зачаровує простота поетичної фрази. Наскрізний мотив поезій - любов до людини праці, глибока віра в перемогу прекрасного. Його щирі, по-народному мудрі вірші, його з веселою лукавинкою байки та принадні казки увійшли до золотого фонду української дитячої літератури. Яскравим, самобутнім ліриком започаткував Михайло Стельмах свою творчу дорогу. В рамках заходу організовано книжково-ілюстративну виставку «Я живу життям своїх героїв». Тож користувачі мали змогу ознайомитися з літературою, що висвітлює  творчість письменника, з художніми творами, які відносять письменника до ключових літературних постатей.
 

Категорія: Події | Переглядів: 687 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0