Головна » Події » ЛІТЕРАТУРНИЙ КОЛАЖ З ВАСИЛЕМ БАБІЄМ
16:17
ЛІТЕРАТУРНИЙ КОЛАЖ З ВАСИЛЕМ БАБІЄМ
фото ЛІТЕРАТУРНИЙ КОЛАЖ З ВАСИЛЕМ БАБІЄМ

1 червня в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа   відбувся літературний колаж з Василем Бабієм.
Оксана Краховська, бібліотекар-краєзнавець  представила присутнім гостя світлиці, коротко розповіла про життєвий і творчий шлях письменника.
Василь Бабій презентував присутнім свої книжки, які нещодавно  вийшли з друку: «Це – війна», «Франковими шляхами», Портрети на тлі міста», «Зачаровані футболом», «…і  досі сниться», «Богородчанська Божа Матір». Розповідаючи про написання книги «Це – війна», Василь Бабій  сказав: «Це книжка про війну. З Росією. Вона розпочалася ще на майдані у Києві і нині триває на Донбасі. Не АТО , а війна… Гібридна чи яка там, але війна і Росія має знати, що Україна воює і буде з нею воювати до перемоги. Іншого завдання у держави і українського народу не передбачається»… 
Аналізуючи наступну книжечку, письменник зазначив: «Мені приснився ось такий сон про Шевченкове життя. Щось намарилося, щось привиділося, уявилося і склалося таким чином… 
Життя як сон. Тай сон – це своєрідний вимір життя через неусвідомлену свідомість. Або життя - коротке як сон. Назва речі про життя Т. Шевченка підказана його творчістю, в якій є чимало рядків про сон, а також листи, в яких він згадує свої сни.
«…Уві сні бачив церкву святої Анни у Вільні та любу Дуню…»
«…Присняться діточки мені,
Веселая присниться мати.
Давнє – колишній та ясний
Присниться сон мені!»
Окрім того є кілька поезій з назвою «Сон»(«Гори мої високії», «На панщині пшеницю жала».
І найхарактерніший твір із цією назвою, твір навіть визначальний для долі Т.Шевченка, адже він був тією причиною, через яку був забраний у солдати.  Цей «Сон»визначив його долю на багато років вперед.. наче Бог водив рукою Шевченка, коли він писав «У всякого своя доля».
Ще є таке «І досі сниться …під горою, між вербами та над водою біленька хаточка».
Книжка «Портрети на тлі міста. Книга компліментів» вийшла до 355-річчя Івано-Франківська і являє собою портретну галерею відомих людей міста та низку пам’ятних місць і закладів культури.
«Можливо, комусь стануть в нагоді описи, подані в книжці, для майбутніх краєзнавчих досліджень, а хто уважніше придивиться і до відомих людей, згаданих тут, і до всього іншого, що вартує уваги і пошани. Для цього і задумувалася моя скромна праця, в якій присутня любов до Івано-Франківська», - зазначив письменник.
Також Василь Бабій поділився з присутніми своїми роздумами про літературу, бібліотеки,  творчі плани та відповів на запитання. 
Насамкінець Марія Краховська, директор ЦБС подякувала Василю Бабію за цікавий захід, побажавши міцного здоров’я, добра, творчого натхнення, здійснення всіх творчих планів та задумів.
В рамках заходу було влаштовано книжково-ілюстративну виставку творчості Василя Бабія «Опришок українського слова».

Всі зображення до публікації ЛІТЕРАТУРНИЙ КОЛАЖ З ВАСИЛЕМ БАБІЄМ
Категорія: Події | Переглядів: 977 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4