Головна » Події » ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ - ХРЕСТИТЕЛЬ КИЇВСЬКОЇ РУСІ
14:40
ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ - ХРЕСТИТЕЛЬ КИЇВСЬКОЇ РУСІ
фото ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ - ХРЕСТИТЕЛЬ КИЇВСЬКОЇ РУСІ

28 липня, у день вшанування рівноапостольського великого князя Київського Володимира та хрещення України-Русі у Богородчанах відбувся екуменічний молебень.
Понад тисячу років тому наші далекі предки не тільки увійшли в сім'ю християнських народів на правах рівноправного члена, а й почали відігравати роль вагомого гравця на міжнародній арені молодої Європи.
Саме на цьому наголошували після відправи у слові до громадськості декан Богородчанський  УГКЦ о.-митрат  Петро Дирів, декан Солотвинський УГКЦ о. Володимир Вишнівський (с. Маркова), намісник Манявського Хресто-Воздвиженського  монастиря о. Феогност, декан  УПЦ КП Богородчанського району о. Іван Дунь. Священнослужителі закликали до єдності заради збереження Української держави.
Після молебня у культурно-мистецькому центрі «Скарбниця» відбулася зустріч керівників району з духовенством. Велася доволі конструктивна і плідна розмова довкола питань духовного розвитку, ролі церкви у вихованні молоді( створення християнського табору), актуальних проблем церковного життя в районі.
В рамках заходу організовано книжково-ілюстративну виставку «Володимир Великий – хреститель Київської Русі».

Категорія: Події | Переглядів: 622 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2